join us facebook youtube instagram google plus

Μεσοθεραπεία σώματος

Η κυτταρίτιδα είναι μία πάθηση του λιπώδους ιστού που εξωτερικά στο δέρμα δίνει την όψη του “φλοιού πορτοκαλιού”.


ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Εμφανίζεται και σε λεπτά και σε παχύσαρκα άτομα. Η ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί να γίνει με την μεσοθεραπεία που βοηθάει στην λιποδιάλυση. Ενέσιμες εγχύσεις στην πάσχουσα περιοχή στο βάθος του χορίου στη μέση στοιβάδα του δέρματος εξ ου και η ονομασία της θεραπείας. Με πολύ λεπτές βελόνες ώστε τα τσιμπήματα να είναι ανώδυνα και αφού στην περιοχή που πρόκειται να γίνει η εφαρμογή απλώνει ο γιατρός μια αναισθητική κρέμα, εγχύει ένα κοκτέιλ φυτικών φαρμακευτικών ουσιών (καφεΐνη, προκαϊνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφοτυδιλχολίνη κ.λ.π) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Ανάλογα με τον βαθμό της κυτταρίτιδας και την έκτασή της είναι και ο αριθμός των συνεδριών καθώς και τα μεσοδιαστήματα. Οι 4-8 συνεδρίες είναι αρκετές για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ούτε παρενέργειες!


Η κυτταρίτιδα, πιο συγεκριμένα, είναι εναπόθεση υπερτροφικών λιποκυττάρων κατά  σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα κλπ) σε συνδυασμό με λιπώδη διήθηση και ίνωση πού έχει σαν  αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά σαν «φλοιό πορτοκαλιού» ουσιαστικά πρόκειται για τοπική λιποδυστροφία και οφείλεται: 

 

  • Σε ορμονικούς παράγοντες (διαταραχές εμμηνόρρυσης, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση).
  • Σε διατροφικές συνήθειες  (λίπη, υδατάνθρακες, αλκοόλ, κάπνισμα).
  • Σε διαταραχές τού μεταβολισμού λιποκυττάρων.
  • Σε διαταραχές της μικροκυκλοφορίας.
  • Σε φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση.
  • Παχυσαρκία.
     

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται από το 1958 στην Γαλλία με την έγχυση στο μεσόδερμα δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδος μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο του κατάλληλου για κάθε πρόβλημα σκευάσματος (βιταμινούχου, λιπολυτικού ή αναπλαστικού).

Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος τής αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.).
 
Εφαρμόζεται  με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες)  με το Mesogan (ειδική συσκευή έγχυσης) χωρίς καθόλου πόνο. 
 
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων όπως  melilotus/hamamelis, cynara scolymus, hedera helix, fucus vesiculosus, arnica montana, silicae κλπ) που αυξάνουν την λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες (καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφατυδιλχολίνη κλπ) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία  και την αποδόμηση των λιποκυττάρων. 
 
Απαιτούνται περίπου 10 θεραπείες κάθε 10 – 15 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

 


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι επώδυνη η μεσοθεραπεία σώματος?

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Skin Medical Secrets θα εφαρμόσει σε όλη την πάσχουσα έκταση αναισθητική κρέμα με λιδοκαΐνη για περίπου 30 λεπτά πριν από την μεσοθεραπεία με αποτέλεσμα να αισθανθείτε ελάχιστα ή καθόλου πόνο.

Έχω ακούσει ότι μετά θα έχω μελανιές. Ισχύει?

Μετά την θεραπεία υπάρχει ένα ερύθημα και ήπιο οίδημα, που υποχωρεί στις επόμενες 24 ώρες. Τυχόν εκχυμώσεις όμως και οιδήματα ,σε περίπτωση που είστε επιρρεπείς σε αυτές, ήδη από την κλινική εξέταση η Δερματολόγος θα σας συστήσει αγωγή με Arnica φυτικής σύστασης για να τα αποφύγουμε.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω μεσοθεραπεία σώματος?

Η μεσοθεραπεία σώματος εφαρμόζεται συνήθως κάθε 14-20 ημέρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και οι συνεδρίες μπορεί να είναι 6-8. Ο αριθμός και η συχνότητα θα συζητηθούν με την Δερματολόγο την ώρα της κλινικής εξέτασης.

Αν κάνω μεσοθεραπεία σώματος απαγορεύεται να κάνω και λιπομασάζ?

Το αντίθετο! Αν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας ή της χαλάρωσης είναι ισχυρό, στα ενδιάμεσα του πλάνου θεραπείας, ο Δερματολόγος θα σας συστήσει και LPG λιπομασάζ για την αντιμετώπιση εκ βαθέων του προβλήματος.

ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙΤΕ ΜΑΣ
Κάντε LIKE και Συστήστε μας σε Φίλους
skin medical logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Υψηλάντου 49-51, 11521
Κολωνάκι
+30 2107210636