join us facebook youtube instagram google plus

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη που απαντάται ως φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Η χρήση του στην αισθητική δερματολογία έχει εγκριθεί από το 2003 από τον FDA. Λόγω της ιδιότητας του μορίου να συγκρατεί μόρια νερού, παρέχει τη δυνατότητα αύξησης του όγκου των ιστών στους οποίους εμφυτεύεται.


ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Η αισθητική δερματολογία χρησιμοποιεί το υαλουρονικό στο “γέμισμα” των εγκατεστημένων ρυτίδων, όπως είναι οι ρινοχειλικές και οι οριζόντιες ρυτίδες του λαιμού, στα ελλείμματα του προσώπου που δημιουργούνται προοδευτικά λόγω γήρανσης και σε ελλείμματα από πχ κακώσεις προσώπου. Οι μαύροι κύκλοι που προσδίνουν ύφος κουρασμένο μπορούν επίσης να αντιμετωπισθούν με την χρήση του υαλουρονικού, δίνοντας έτσι ένα φυσικό αποτέλεσμα και λαμπερό βλέμμα.

Η διαδικασία της τοποθέτησης του υλικού γίνεται μέσα σε περίπου μισή ώρα. Λόγω της διαδικασίας είναι δυνατό να υπάρχει ένα μικρό οίδημα της περιοχής την επόμενη ημέρα, το οποίο όμως θα υποχωρήσει και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό τις επόμενες μέρες.

Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί σε περίπου ένα έτος, ανάλογα βέβαια με την περιοχή που ασχολούμαστε και τις ανάγκες της. Όπως και στην θεραπεία με Botox, προτιμάται να αποφεύγεται η χρήση του υαλουρονικού σε καταστάσεις λοιμώδεις. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αναφερθεί εάν υπάρχει ιστορικό αυτοάνοσων νοσημάτων.

 

Η χρήση του γενικά είναι ευρέως διαδεδομένη, ενώ τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια 4-8 μήνες. Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες μετά από μακροχρόνια εφαρμογή του.

Συχνά χρησιμοποιούνται πυκνά διαλύματα υαλουρονικού οξέως με διάφορες εμπορικές ονομασίες για να δώσουν όγκο στην περιοχή των ζυγωματικών, καθώς επίσης και να τονίσουν τις γωνίες της κάτω γνάθου. Τα αποτελέσματα εδώ διαρκούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν φυσικά, ότι και εδώ οι θεραπείες πρέπει να γίνονται από τον ειδικό γιατρό που είναι Πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος.

Στα τελευταία συνέδρια της αισθητικής χειρουργικής γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για το ενέσιμο lifting. Στην ουσία, πρόκειται για συνδυασμό ενέσιμων θεραπειών botox που αφορούν σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, καθώς και τη χρήση υαλουρονικού οξέος που βοηθά να σβήσουν οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, να γεμίσουν τα χείλη και να γίνουν σαρκώδη, να σχηματιστούν έντονα τα ζυγωματικά και να τονισθούν οι γωνίες της κάτω γνάθου, βελτιώνοντας ή εξαφανίζοντας τη χαλάρωση στην περιοχή.

Ο συνδυασμός αυτός οδηγεί στην εικόνα ενός lifting που μπορεί να γίνει χωρίς νυστέρι και έχει διάρκεια περίπου 6-8 μήνες ή και περισσότερο.

Πολλές φορές οι ενέσιμοι αυτοί συνδυασμοί δίνουν όλο και καλύτερη εικόνα προς τα έξω εάν συνδυαστούν από τον έμπειρο ιατρό και με τη χρήση εξελιγμένων lasers αντιγήρανσης, που μπορεί να παρατείνει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Είναι επίπονη σαν διαδικασία?

Όχι. Στο Skin Medical Secrets χρησιμοποιείται Υαλουρονικό Οξύ που περιέχει τοπικό αναισθητικό (λιδοκαϊνη) ενώ κατά την έλευση στο ιατρείο το νοσηλευτικό προσωπικό τοποθετεί στα σημεία όπου θα γίνει η έγχυση και αναισθητική κρέμα Γερμανικής προέλευσης.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα?

Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 6 μήνες όπου εάν επιθυμείτε μπορείτε να επαναλάβετε. Σίγουρα το δέρμα σας θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον να είχατε επιλέξει να μην κάνατε ποτέ την θεραπεία!

Σε ποιες περιοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά το Υαλουρονικό Οξύ?

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια πραγματικά “θαυματουργική” θεραπεία που απαλύνει και εξαλείφει τις ρυτίδες συνοφρίωσης, τις στατικές ρυτίδες του μετώπου, τις ουλές ακμής, το “πόδι της χήνας” στα πλαϊνά των ματιών, τις ρινοπαρειακές γραμμές , τις ρυτίδες του “καπνιστή” γύρω από τα χείλη, διαμορφώνουν το περίγραμμα ή τον όγκο των χειλιών, τον όγκο των ζυγωματικών, τις γραμμές πικρίας, την βλεφαρόπτωση ενώ αποτελεί και την τέλεια ενυδατική θεραπεία πρόληψης για το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια!

Έχω ακούσει ότι δεν είναι ασφαλή όλα τα Υαλουρονικά και ίσως μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ισχύει?

Το γεγονός που ισχύει είναι ότι στο Skin Medical Secrets κάθε υλικό, κάθε τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι εγκεκριμένη από Παγκόσμιους Οργανισμούς. Σας συμβουλεύουμε και οι ίδιοι να βεβαιώνεστε για το χρησιμοποιούμενο υαλουρονικό οξύ. Στο ιατρείο μας προτιμούμε το brand Restylane για την αξιοπιστία του και την άριστη ποιότητά του και πραγματικά την μηδαμινή παρουσίαση παρενέργειας.

ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙΤΕ ΜΑΣ
Κάντε LIKE και Συστήστε μας σε Φίλους
skin medical logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Υψηλάντου 49-51, 11521
Κολωνάκι
+30 2107210636