join us facebook youtube instagram google plus

Aqualyx

To AQUALYΧ αποτελεί το μόνο εγκεκριμένο (CE) ιατρικό ενέσιμο διάλυμα παγκοσμίως για τη λιποδιάλυση. Είναι η μόνη ασφαλής μη χειρουργική επιλογή για τη θεραπεία του τοπικού λίπους σε προβληματικές περιοχές όπως: διπλοσάγωνο, βραχίονες, λιπώματα μέσης, σωσίβια μέσης, γοφούς, ψωμάκια, μηρούς, γόνατα.


Το AQUALYX περιέχει δεσοξυχολανικό οξύ, ένα είδος χολικού οξέος. Με τη βοήθεια βακτηρίων, το σώμα μας είναι ικανό να παράξει μόνο του το συγκεκριμένο οξύ στο συκώτι, με σκοπό την καύση του λίπους. Η λιποδιαλυτική δράση του δεσοξυχολανικού οξέος χρησιμοποιήθηκε απο τον εφευρέτη του AQUALYX καθηγητή Πασκουάλε Μοτολέζε, ο οποίος ανέπτυξε μια συνθετικά κατασκευασμένη παραλλαγή του. Η δραστική αυτή ουσία ουσιαστικά «κλειδώνει» πάνω στο φράγμα των λιποκυττάρων και αρχίζει να ενεργεί, με αποτέλεσμα το κυτταρικό φράγμα να γίνεται ασταθές και να απελευθερώνει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα του. Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται διαμέσω της άμυνας του σώματος και τα μη συνδεδεμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια.

Η ενέσιμη χορήγηση του AQUALYX πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο επιλεκτικό και ομοιογενή εντός του λιπώδους ιστού, μέσω της ενδολιπικής θεραπείας. H ενδολιπική θεραπεία εκτελείται με τη χρήση των ειδικά σχεδιασμένων βελόνων LIPOINJECT από την δερματολόγο Δρ Αλμπανοπούλου που έχει λάβει εκπαίδευση για τη συγκεκριμένη τεχνική.


 

 

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η μέγιστη δοσολογία;
Το Aqualyx δεν πρέπει ποτέ να εγχύεται σε ποσότητες μεγαλύτερες των 40 ml κατά τη διάρκεια κάθε θεραπευτικής συνεδρίας (δηλαδή 4 φιαλίδια συνολικά) και από 25 ml στην συγκεκριμένη ανατομική περιοχή που βρίσκεται υπό θεραπεία.


Ποια είναι η προτεινόμενη δοσολογία ανά περιοχή;
Η δοσολογία εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της λιποαποθήκης, δεν πρέπει όμως να υπερβαίνεται η μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια δόση.


Ποια είναι η επιτρεπόμενη ποσότητα ανά έκχυση;
Η επιτρεπόμενη ποσότητα ανά έκχυση είναι 0.3ml.


Μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να εφαρμοστεί το AQUALYX σε νέα υπό θεραπεία περιοχή όταν την προηγούμενη ημέρα έχει εφαρμοστεί η μέγιστη επιτρεπόμενη δόση;
Μετά από 1 εβδομάδα επιτρέπεται να εφαρμοστεί ξανά το φάρμακο σε νέα υπό θεραπεία περιοχή.


Μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία στο ίδιο σημείο;
Οι θεραπείες εφαρμόζονται στον ασθενή ανά 21-24 ημέρες (περίπου ανά 3 εβδομάδες).


Ποιά είναι η επιτρεπόμενη ποσότητα Xylocaine που αναμειγνύεται με το φάρμακο και γιατί δεν ενδείκνυται μεγαλύτερη;
Η επιτρεπόμενη ποσότητα Xylocaine που αναμειγνύεται με το φάρμακο είναι 0.3ml ανά φιαλίδιο και δεν επιτρέπεται να υπερβαίνεται γιατί δημιουργούνται ιζήματα.


Ποτέ μπορεί να γίνει η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος;
Η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος συνιστάται να γίνεται 42 ημέρες μετά την πρώτη εφαρμογή, δηλαδή πριν εφαρμοστεί η 3η συνεδρία.


Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης του φαρμάκου;
Το Aqualyx δημιουργεί λιποδιάλυση στο λιπώδη ιστό.


Ποια είναι η ακριβής περιγραφή της τεχνικής Intralipotherapy;
Η τεχνική Intralipotherapy εφαρμόζεται ομοίως όπως γίνεται η έκχυση του Kleine Solution στην λιποαναρρόφηση με την μόνη διαφορά ότι η έκχυση του Aqualyx γίνεται μόνο κατά την έξοδο της κάνουλας και όχι κατά την είσοδο.


Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Aqualyx με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας;
Η μέθοδος της μεσοθεραπείας εφαρμόζεται μόνο ενδοδερμικά από τα 2-12 mm.

Το Aqualyx πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο υποδόριο ιστό. Η τεχνική Intralipotherapy παρέχει τη δυνατότητα να εφαρμόζεται το Aqualyx από τα 13 mm και κάτω βάθος αλλά πάντοτε παράλληλα με το λιπώδη ιστό καθώς εφαρμόζεται ομοιόμορφα και καλύπτει όλα τα επίπεδα του λίπους.


Ποιές παρενέργειες μπορούν να προκύψουν αν δεν εφαρμοστεί σωστά το φάρμακο;
Στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί σωστά το φάρμακο και γίνει η έκχυση επιφανειακά και όχι στο λιπώδη ιστό συνυπάρχει έντονος πόνος και ερυθρότητα αλλά δεν προκύπτει ποτέ νέκρωση του ιστού. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται η χορήγηση παυσίπονου ή αντιφλεγμονώδους και κρύων επιθεμάτων.


Συνιστάται ο συνδυασμός του Aqualyx με άλλες μεθόδους π.χ Cavitation, LPG, RF και τι επιπλέον οφέλη υπάρχουν;
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και εφόσον δεν συνυπάρχει πόνος , συνιστάται να γίνεται χρήση Cavitation ή λεμφικού μασάζ (χειρονακτικά ή με τη χρήση συσκευής) καθώς ενισχύει κατά 15-20% το αποτέλεσμα της θεραπείας. Ο συνδυασμός ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους.


Τι θα πρέπει να περιμένει ο ασθενής μετά τη θεραπεία;
Όλα τα συνωδά συμπτώματα της θεραπείας όπως ερυθρότητα, εκχυμώσεις, τα οποία υποχωρούν σε περίπου 5 ημέρες


Τι συνιστάται να κάνει ο ασθενής στο σπίτι για αποθεραπεία;
Προκειμένου να μειωθεί το οποιοδήποτε δυσάρεστο προς τον ασθενή σύμπτωμα συνιστάται η χορήγηση παυσίπονου ή αντιφλεγμονώδους και η τοπική εφαρμογή κρύων κομπρεσών. Επιπλέον προτείνεται να ακολουθηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.


Αντενδείξεις;
Οι βασικές αντενδείξεις είναι όλα τα χρόνια νοσήματα που δεν βρίσκονται υπο έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση καθώς και η εγκυμοσύνη.


Από ποιά ηλικία και μετά επιτρέπεται να εφαρμοστεί το Aqualyx;
Σε όλους τους ασθενείς από 18-60 χρόνων μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη θεραπεία.


Περιοχές εφαρμογής
Όλες οι λιποαποθήκες


Αριθμός Θεραπειών
4 και στην συνέχεια εκτίμηση

 

ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙΤΕ ΜΑΣ
Κάντε LIKE και Συστήστε μας σε Φίλους
skin medical logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Υψηλάντου 49-51, 11521
Κολωνάκι
+30 2107210636