join us facebook youtube instagram google plus

Botox

To Botox (Βουτυλινική τοξίνη) είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το Clostridium Botilinum. Κατά την εφαρμογή της παρεμποδίζεται το νευρικό ερέθισμα για την σύσπαση των μυών. Το γεγονός αυτό έχει βρεί πολλές εφαρμογές στην κλασσική και στην κοσμητική ιατρική.


ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΤΟΞ

Η επιλεγμένη χρήση του σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου δίνουν τη δυνατότητα να “απαλύνουν” τις έντονες ρυτίδες έκφρασης, χωρίς να μεταβάλουν την εκφραστικότητα του προσώπου. Η εφαρμογή του Botox μπορεί να γίνει σε νεαρά άτομα της ηλικίας των 30 ετών, εφόσον έχουν ήδη εγκατασταθεί ρυτίδες που δεν αντιμετωπίζονται με αντιρυτιδικές κρέμες

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά. Επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες ανάλογα με το κλινικό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Περί το τέλος του ανωτέρω διαστήματος η δραστηριότητα των μυών επανέρχεται στην προ θεραπείας κατάσταση. Η υφή όμως του δέρματος αντανακλά το διάστημα “ξεκούρασης” από τις καθημερινές μυϊκές συσπάσεις!

Πέραν της κοσμητικής δερματολογίας η θεραπεία με Botox γίνεται και για την αντιμετώπιση υπεριδρωσίας παλαμών - πελμάτων. Χωρίς να το επιδιώκουμε ένα επιπλέον όφελος αποτελεί και η μείωση των ημικρανιών κατά την χρήση του στο πρόσωπο!

Η θεραπεία θα πρέπει να αναβάλλεται σε περίπτωση λοιμώξεων (έρπης, ,μολυσματικό κηρίο), εγκυμοσύνης και να μην εφαρμόζεται σε νευρολογικές παθήσεις που υποδεικνύουν οι συνάδελφοι νευρολόγοι.

Το μπότοξ είναι απόλυτα ασφαλές, με σπάνιες και μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφρά ζάλη, πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που κι αυτές είναι αναστρέψιμες. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας που βρίσκονται σε περίοδο της ζωής τους όπου αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης. Το μπότοξ είναι σήμερα η πιο δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης. Το χρησιμοποιούν γυναίκες μεγαλύτερης αλλά και μικρότερης ηλικίας που θέλουν να εξαφανίσουν τις ρυτίδες στο πρόσωπό τους.

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα την θεραπεία με botox δεν είναι συγκεκριμένη, εξαρτάται από την ίδια και τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου της. Συνήθως ξεκινά μια τέτοια εφαρμογή στην ηλικία των 30-35 ετών. Άλλωστε αυτή είναι η ηλικία που τις περισσότερες φορές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Μια γυναίκα που βρίσκεται στην ηλικία αυτή μπορεί να επίσης να πραγματοποιήσει προληπτικά την εφαρμογή με μπότοξ, προλαμβάνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση πιο έντονων ρυτίδων στο μέλλον. Στις γυναίκες νεαρής ηλικίας συνιστάται να αποφεύγονται οι υπερβολές και να τοποθετείται μικρή ποσότητα του ενέσιμου υλικού, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Επίσης στις ηλικίες των 25-30, το botox μπορεί να εφαρμοστεί για να βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα μάτια, ‘ανοίγοντας’ το βλέμμα και βοηθώντας στην ανόρθωση της γωνίας του ματιού.

Οι θεραπείες αισθητικής ιατρικής, όπως είναι τα ενέσιμα (botox), δεν είναι απαγορευτικές για άτομα νεαρής ηλικίας, αυτό που χρειάζεται είναι ιδιαίτερη προσοχή από τον ιατρό, στην εφαρμογή του υλικού, να τοποθετεί δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται. Έτσι το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι φυσικό και να μην είναι εύκολα αντιληπτό ότι έχει πραγματοποιηθεί κάποια παρέμβαση, καθώς και να μην διαταράσσονται τα χαρακτηριστικά και η αρμονία του προσώπου. 

 

 Είναι εξίσου πολύ σημαντικό ο γιατρός να προσπαθεί να προσφέρει το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.Το καλό αποτέλεσμα είναι εκείνο στο οποίο δύσκολα μπορεί να καταλάβει ένας τρίτος!
Γενικά αυτό που συνιστάται σε γυναίκες νεαρής ηλικίας είναι να ακολουθούν εξατομικευμένες θεραπείες, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας τους. Για αυτό και μια από τις βασικές ερωτήσεις στην πρώτη επίσκεψη με τον πλαστικό χειρουργό είναι σε ποια ηλικία βρίσκεται; Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης, για ένα φυσικό και ασφαλές αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες να απευθύνονται σε ειδικούς και έμπειρους ιατρούς Δερματολόγους.

 

BOTOX στο λαιμό (Nefertiti)

 

Κάθε πρόσωπο κατά την κλινική επίσκεψη εξετάζεται εξατομικευμένα για να κριθεί κατάλληλο για αυτή την θεραπεία. Συμπληρωματικά μπορεί να γίνει έγχυση και στην επιφάνεια του λαιμού (περιοχή του τραχήλου) όπου εμφανίζονται δεξιά και αριστερά του 2 έντονες μυώδεις γραμμές (χορδές) που ονομάζονται μυώδες πλάτυσμα. Με τη χρήση του Botox στα συγκεκριμένα σημεία οι έντονες αυτές χορδές που εξέχουν από το λαιμό απαλύνονται ή και εξαφανίζονται. Και ο λαιμός μας φαίνεται πάλι νεανικός και φυσικός όπως ήταν πριν χρόνια (Νεφερτίτη Look)

Το περίγραμμα μπορεί να διορθωθεί και να γίνει πάλι νεανικό και ξεκάθαρο και να μην φαίνεται σαν αφύσικη συνέχεια του λαιμού χωρίς τη φυσική οριοθέτηση που υπάρχει στους νεότερους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις και για την επίτευξη του άψογου περιγράμματος όπως για παράδειγμα σε ένα πρόσωπο με υπερβολικά μεγάλη, έντονη κάτω γνάθο και «σκληρούς», εξέχοντες μασητήρες (Jaw Line) η θεραπεία με μπότοξ στα προκείμενα σημεία φέρει άψογα αποτελέσματα. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Το Botox εγχέεται στους μύες οι οποίοι σταδιακά χάνουν την αρχική τους μάζα και μειώνεται το μέγεθός τους. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και το πρόσωπο αρμονικό με ένα υπέροχο φυσικό οβάλ σχήμα που σας αναδεικνύει!

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΟΤΟΞ

 

Οι οδηγίες είναι σαφείς αμέσως μετά την θεραπεία του Botox και οδηγούν στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και στην διατήρησή του:
-Για 4 ώρες δεν πρέπει να τρίψετε ή να πιέσετε το δέρμα σας, να πιείτε αλκοόλ, να σκίψετε ή να κοιμηθείτε.
-Για 2 μέρες πρέπει να αποφύγετε την ζέστη δηλαδή το πιστολάκι, την σάουνα, το καυτό νερό, τον ήλιο, το τζάκι αν είναι χειμώνας.
-Χρησιμοποιήστε συστηματικά υψηλή φωτοπροστασία!

 

ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΤΟΞ

 

Μ:Αν κάνω συνέχεια botox, θα έρθει η στιγμή που δεν θα δρα στο πρόσωπό μου.

A: H αλήθεια είναι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της American Society of Dermatologic Surgery , πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η συνέπεια απέναντι στις ρυτίδες του προσώπου μας με την θεραπεία του Botox οδηγεί στην ολοένα και περισσότερη μείωση των ρυτίδων και ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος , έως και 7 μήνες, τη στιγμή που ο μέσος όρος διάρκειας είναι 4-5 μήνες!


Μ: To μπότοξ ίδιο είναι παντού & το έχω βρει σε πολύ χαμηλή τιμή που με συμφέρει.

Α: Η επιλογή φθηνών λύσεων και «προσφορών» είναι επικίνδυνη. Η προέλευση και η ποιότητα του της βοτουλινικής τοξίνς αμφίβολη αλλά και η διάλυσή του ,μη σωστή.
Αυτό σημαίνει αν είστε τυχεροί, μικρής διάρκειας αποτέλεσμα και αρκετά ανεπαρκές.
Όταν επιλέγετε μία ιατρική θεραπεία κύριο κριτήριο θα πρέπει να είναι η εμπειρία του ιατρού και η ασφάλεια της θεραπείας. Με χρησιμοποίηση μη γνήσιου σκευάσματος υπάρχουν σοβαροί και ανυπολόγιστοι κίνδυνοι για την υγεία μας!


Μ: Είμαι πολύ νεά για να κάνω μπότοξ.

Α: Η χρονική στιγμή που είναι ιδανική για να κάνουμε μπότοξ δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας αλλά της δταστηριότητας των μυών. Υπάρχουν πρόσωπο με έντονη εκφραστικότητα και υπερδραστηριότητα των μυών, με αποτέλεσμα ακόμα και πριν τα 30 τους χρόνια να παρουσιάσουν δυναμικές ρυτίδες. Για προληπρικούς λόγους ενδείκνυται, στις περιπτώσεις αυτές, μεταξύ 20-30, να προβεί κάποιος σε baby botox ή αλλιώς botox Του ηθοποιού.

ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙΤΕ ΜΑΣ
Κάντε LIKE και Συστήστε μας σε Φίλους
skin medical logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Υψηλάντου 49-51, 11521
Κολωνάκι
+30 2107210636