join us facebook youtube instagram google plus

Carboxytherapy

Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία διοξειδίου που χρησιμοποιείται από το 1930 σε πολλαπλές θεραπείες τόσο αποκατάστασης συνεχείας του δέρματος όσο και αισθητικής φύσεως.


ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CARBOXYTHERAPY

Με την ραγδαία πρόοδο της αισθητικής ιατρικής η θεραπεία του διοξειδίου γίνεται με ένα υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα , το Carboxytherapy, του οποίου τα αποτελέσματα το καθιστούν σαν το Νο1 και ευρέως πλέον διαδεδομένο και μοναδικό μηχάνημα στην καταπολέμηση των λευκών ραγάδων από την 1η κιόλας συνεδρία.

Αποτελεί μια ανώδυνη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται σε επαναλαμβανόμενες συνεδρίες ανά εβδομάδα διάρκειας μισής ώρας. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται κατά την κλινική εξέταση από τον ιατρό και ανάλογα με το υπάρχον πρόβλημα.

 

Τρόπος εφαρμογής

Στις πάσχουσες περιοχές με την βοήθεια ανεπαίσθητων βελονών πραγματοποιείται διοχέτευση του θεραπευτικού αερίου του μηχανήματος διαδερμικά αλλά και υποδόρια. Χρησιμοποιείται ευρύτατα σε σώμα και πρόσωπο για εξάλειψη μαύρων κύκλων, επαναφορά του φυσικού οβάλ του προσώπου, μείωση λίπους στα «ψωμάκια», γλουτούς, μέση, κοιλιά και εντοπισμένη αύξηση λίπους κάτω από το σαγόνι και τον τράχηλο του λαιμού. Θεαματικά αποτελέσματα σε κυτταρίτιδα και χαλάρωση σε γλουτούς και μηρούς και σε δύσκολα σημεία όπως το γόνατο! Ενδείκνυται και σε περιπτώσεις λιποδυστροφίας για την ομαλοποίηση της συνολικής όψης του δέρματος! Άμεσα από τη 1η με 2η συνεδρία, σε έναν κατά μέσο όρο κύκλο 5-7 θεραπειών, μπορεί να γίνει συνδυασμός με μεσοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις και δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας εργασίες. Τυχόν σε σπάνιες περιπτώσεις-εκχυμώσεις (μικρές μελανιές) υποχωρούν πολύ άμεσα.

 

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ;

 

Δεν είμαστε πραγματικά σίγουροι τι προκαλεί την κυτταρίτιδα τελικά
Από τη μία, θα μπορούσαν να είναι οι ορμόνες σας . 
Αν και πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται , υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της κυτταρίτιδας και τις ορμονών. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα οιστρογόνα τείνει να επιδεινώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού , δεδομένου ότι ενθαρρύνουν το σώμα να αποθηκεύει λίπος , ιδιαίτερα στο στομάχι , τους μηρούς , τους γοφούς και τους γλουτούς. Παρά το γεγονός ότι η ορμονική αιτία δεν έχει τεκμηριωθεί οριστικά, περίπου το 85 με 90% των γυναικών που έχουν κάποιο στάδιο κυτταρίτιδας , τη στιγμή που οι άνδρες με φυσιολογικές ορμόνες δεν έχουν...

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επιδεινωθεί επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω της μεγάλης αύξησης του σωματικού βάρους και την κατακράτηση υγρών.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που είναι γνωστή ως relaxin, η οποία θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου. Και όσο λιγότερο ελαστικό είναι το δέρμα τόσο πιο συχνά θα δούμε τα λιποκύτταρα να "πιέζουν" το δέρμα. 
Κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση , λόγω των αλλαγών στην ποιότητα και την υφή του δέρματος, πολλές γυναίκες θα δουν την κυτταρίτιδα ακόμα πιο εμφανή.

Η κληρονομικότητα είναι ακόμα ένας παράγοντας της κυτταρίτιδας. Με λίγα λόγια, αν είχε η μητέρα σας κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε & εσείς. 
Αλλά ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις προδιάθεσης , μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή της με τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους ,με σωστή διατροφή και τη φροντίδα του δέρματός σας από εξειδικευμένους ιατρούς.

Στο ιατρείο μας θεωρούμε πως η θεραπεία της κυτταρίτιδας στα πρώτα στάδια είναι το καλύτερο σχέδιο επίθεσης , αν θέλετε να μειώσετε την εμφάνισή της. Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα επηρεάζει την καθεμία διαφορετικά , δεν υπάρχει προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να προχωρήσει και να επιδεινωθεί. Μερικές γυναίκες παρατηρούν επιδείνωση της κυτταρίτιδας σε λίγους μόλις μήνες , ενώ άλλες , μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να την δουν να επιδεινώνετε .
Μην διστάζετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙΤΕ ΜΑΣ
Κάντε LIKE και Συστήστε μας σε Φίλους
skin medical logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Υψηλάντου 49-51, 11521
Κολωνάκι
+30 2107210636