join us facebook youtube instagram google plus

Laser Αποτρίχωσης

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να αντιμετωπισθεί με μηχανικές και χημικές μεθόδους. Το αποτέλεσμα όμως ποτέ δεν είναι μόνιμο και μάλιστα η επανέκφυση των τριχών γίνεται στο ίδιο ή σε συντομότερο χρονικό διάστημα. 


ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Πλέον στη σύγχρονη δερματολογία χρησιμοποιείται το Laser ως εγγυημένη μέθοδος αποτρίχωσης. Το laser είναι ουσιαστικά μια μονοχρωματική δέσμη φωτός που απορροφάται από συγκεκριμένους ιστούς-στόχους και δρα με την λεγόμενη φωτοθερμόλυση.

Για την αποτρίχωση προτιμάται το laser Alexandrite που στοχεύει τα χρωμοφόρα, όπως είναι η μελανίνη που βρίσκεται στην τρίχα. Η συνεδρία της αποτρίχωσης προτιμάται να γίνεται στην αναγεννή φάση της τρίχας και μπορεί να επαναληφθεί σε 1 με 2 μήνες, ανάλογα με την κλινική ανταπόκριση και τον τύπο του δέρματος.

Το laser Alexandrite μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος (πρόσωπο, κορμός, περιγεννητική περιοχή) τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες. Μάλιστα έχει απόλυτη ιατρική ένδειξη και σε καταστάσεις όπως είναι η επίμονη θυλακίτιδα, ιδρωταδενίτιδα και τριχοφυΐα οφειλόμενη σε ενδοκρινοπάθειες.

Το Skin Medical Secrets διαθέτει το Alexandrite Gentle Lase Pro U του δημοφιλούς και αξιόπιστου οίκου Candella!

 

 

 

 

Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να γίνει;


Μπορεί να γίνει αποτρίχωση σε περιοχές τόσο του προσώπου (π.χ. άνω χείλος, πηγούνι, παρειές) όσο και του σώματος (π.χ. στήθος, πλάτη, χέρια, οσφύ, bikini, πόδια).

 

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;


Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν συνολικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, η περιοχή του σώματος, τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου.

Για το λόγο αυτόν ίσως ζητηθεί ορμονολογικός έλεγχος. Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός, επειδή η περιοχή συχνά επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές.

 

Πόσο συχνά γίνεται η αποτρίχωση;


Για τις περιοχές του προσώπου συνήθως κάθε ένα μήνα και για τις περιοχές του σώματος συνήθως κάθε 1,5 – 2 μήνες.

 

Πότε είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα;


Τα αποτελέσματα της LASER αποτρίχωσης είναι αμέσως ορατά.

 

Μπορούν να κάνουν αποτρίχωση μόνο οι γυναίκες;


Η αποτρίχωση με LASER είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες.

 

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το LASER;


Η αποτρίχωση με LASER δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με ιστορικό ψωρίασης, λεύκης, ερυθηματώδους λύκου, σκληροδερμίας, σαρκοείδωσης, φωτοδερματίτιδας, ανοσοκαταστολής ή σε άτομα υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Αντενδείκνυται επίσης όταν υπάρχει πρόσφατη λήψη ορισμένων φαρμάκων (π.χ.

ισοτρετινοΐνη το τελευταίο εξάμηνο, διάφορα φωτοευαισθητοποιά φάρμακα), κακοήθεις βλάβες του δέρματος, νευρολογικά προβλήματα (π.χ. επιληψία ). Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε άτομα με ευαισθησία στο κρύο ή δέρμα με τατουάζ, με σπίλους στην περιοχή αποτρίχωσης, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη, με δερματίτιδες.

Τέλος, σε άτομα με ιστορικό επαναλαμβανόμενων επεισοδίων έρπητα τύπου I και II λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις πριν από τη θεραπεία.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;


Αξίζει να σημειωθεί πως οι τυχόν παρενέργειες περιορίζονται τοπικά στο σημείο εφαρμογής του LASER και μπορεί να είναι τοπικό ερύθημα (κοκκίνισμα), περιθυλακικό οίδημα, πόνος. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί θυλακίτιδα, υποτροπή ερπητικής λοίμωξης, έγκαυμα, υποχρωμία ή υπερχρωμία.

Όλες οι παραπάνω βλάβες είναι παροδικές και μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη.

 

Επιτρέπεται η αποτρίχωση με LASER κατά τη διάρκεια της κύησης;


Δεν υπάρχουν στοιχεία από την παγκόσμια βιβλιογραφία που να αποδεικνύουν ότι η αποτρίχωση με LASER είναι επικίνδυνη κατά τη διάρκεια της κύησης και πολλές γυναίκες συνεχίζουν το συνηθισμένο τους πρόγραμμα αποτρίχωσης. Καλό είναι ωστόσο να αποφευχθεί κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης για προληπτικούς λόγους.

Επίσης απαραίτητη κρίνεται η συναίνεση του γυναικολόγου.

 

Υπάρχει κίνδυνος για τα μάτια;


Κατά τη θεραπεία τα μάτια προστατεύονται με ειδικά γυαλιά για την αποφυγή οφθαλμικών βλαβών από το LASER

.

Αν χρησιμοποιώ ήδη άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, πότε μπορώ να κάνω LASER;


Δεν θα πρέπει να έχετε κάνει αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση, τσιμπιδάκι, ταινίες αποτρίχωσης, κερί ή χαλάουα τουλάχιστον 15 – 20 μέρες πριν από τη θεραπεία LASER.

 

Τι μπορώ να κάνω στα μεσοδιαστήματα των θεραπειών;


Αν και εφόσον απαιτείται, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ξυράφι για τις περιοχές του σώματος και ψαλίδι για τις περιοχές του προσώπου.

 

Τι πρέπει να κάνω πριν από τη θεραπεία;


Το LASER εφαρμόζεται σε υγιές δέρμα που δεν έχει εκτεθεί πρόσφατα στον ήλιο ή σε τεχνητές λάμπες μαυρίσματος (solarium). Δεν θα πρέπει να έχετε εφαρμόσει τοπικά 7 – 10 μέρες πριν κρέμες μαυρίσματος ή λεύκανσης, αιθέρια έλαια, οξέα φρούτων ή τοπικά φάρμακα.

Η επιδερμίδα θα πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή πριν από τη θεραπεία.

 

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;


Για μερικές μέρες εφαρμόζετε την τοπική αγωγή που σας συνέστησε η δερματολόγος. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες μετά τη θεραπεία και χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία που θα σας συστήσει η δερματολόγος.

Αποφύγετε, επίσης, για τις πρώτες μέρες το ζεστό – καυτό μπάνιο, τη σάουνα, την έντονη άσκηση, καθώς επίσης και το τρίψιμο του δέρματος (peeling, scrub).

 

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται; 

Το λέιζερ αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

 


Πονάει; 


Η χρήση του λέιζερ μπορεί να προκαλέσει κάποια ενόχληση. Εξαρτάται κυρίως από το πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή που αποτριχώνεται και από την ισχύ (την ενέργεια) που εμείς θα επιλέξουμε. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τοπικά αναισθητική κρέμα, οπότε η ενόχληση είναι μηδαμινή.


Αξίζει τον κόπο; 


Υπάρχουν γυναίκες που ξυρίζουν τις τρίχες σε διάφορα σημεία του σώματος μέρα παρά μέρα ή κάθε μέρα και υποφέρουν από θυλακίτιδες. Αν για παράδειγμα ξεκινήσουμε το λέιζερ αποτρίχωσης το χειμώνα, σας κάνουμε την 3η συνεδρία ή 4η συνεδρία στις αρχές του καλοκαιριού, η γυναίκα αυτή δε θα ασχοληθεί με τις τρίχες της για 2- 3 μήνες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό!!

ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙΤΕ ΜΑΣ
Κάντε LIKE και Συστήστε μας σε Φίλους
skin medical logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Υψηλάντου 49-51, 11521
Κολωνάκι
+30 2107210636