Νήματα σώματος

Η ανόρθωση σε απαιτητικά σημεία του σώματος γίνεται τώρα με νήματα στο ιατρείο. Με το Body Thread Lift μπορούμε να ανανεώσουμε συνολικά την εικόνα του σώματός μας χωρίς να υποβληθούμε σε χειρουργικές επεμβάσεις εφόσον υπάρχει ήπια προς έντονη χαλάρωση.

Τι είναι;
 

Τα νήματα εφαρμόζονται στα γόνατα, στην κοιλιά, στους βραχίονες, στους μηρούς και στους γλουτούς, και είναι απολύτως ασφαλή καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στην αγγειοχειρουργική για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Είναι πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό, δεν προκαλούν αντιδράσεις, και στην ουσία προκαλούν κολλαγογένεση.

Ιδανική θεραπεία για:

  • Ανόρθωση γλουτών “Brazilian Lift”
  • Στους βραχίονες (« μπράτσα») για έντονη βελτίωση της χαλάρωσης
  •  Εξάλειψη ,εξομάλυνση χαλάρωσης στην κοιλιά
  •  Άριστη σύσφιξη και ανόρθωση στο έσω των μηρών
  •  Σύσφιξη και καταπολέμηση χαλάρωσης στα γόνατα

Yπάρχουν διάφορα είδη PDO νημάτων τα οποία είτε σχηματίζουν ένα ενισχυμένο εσωτερικό υποστηρικτικό πλέγμα που υποστηρίζει τους ιστούς με απολύτως ασφαλή τρόπο, είτε ενεργούν με άμεση έλξη για ανόρθωση. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα μονόκλωνα PDO (monofilament PDO) και τα πιο ισχυρά σπειροειδή (PDO screw). Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα αγκιστροειδή (PDO COG).Τα νήματα PDO προκαλούν φλεγμονώδη αντίδραση, προσελκύουν αιμοπετάλια και ουδετερόφιλα, και στη συνέχεια τα τελευταία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το κολλαγόνο παράγεται και με τον ερεθισμό του δέρματος από την εφαρμογή της βελόνας, που ενισχύει το αποτελέσματα της θεραπείας, όπως συμβαίνει με πολλές ενέσιμες θεραπείες. Η θεραπεία ενδείκνυται για άτομα άνω των 35 ετών και σε δέρματα που έχουν εμφανή χαλάρωση σε χαρακτηριστικά δύσκολα σημεία του σώματος όπως οι βραχίονες, τα γόνατα, η κοιλιά ή το εσωτερικό των μηρών. Αποτελούν την ενδεδειγμένη θεραπεία ακόμα και μετά από απότομη απώλεια βάρους ή χαλάρωση εξαιτίας πρόσφατης εγκυμοσύνης. Φυσικά, αντενδείξεις αποτελούν η πιθανότητα εγκυμοσύνης, οι διαταραχές πηκτικότητας ή η λήψη αντιπηκτικών.

Όπως στο πρόσωπο, έτσι και στο σώμα τα νήματα PDO αποτελούν μια Lunch Time τεχνική καθώς πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου, με αναισθητική κρέμα μέσα σε 30 με 60 λεπτά, ανάλογα πάντα με την περιοχή. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, αναίμακτη, χωρίς νυστέρι και τομές, ουλές . Οι ασθενείς επιστρέφουν αμέσως στις δραστηριότητές τους και απλώς αποφεύγουν την έντονη άσκηση τα πρώτα 24ωρα.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι εμφανές αμέσως μετά την θεραπεία αλλά τα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα έρχονται σταδιακά με έως και 3 μήνες μετά την θεραπεία όπου έχουμε την τελειοποίηση του αποτελέσματος!

Συνδυαστικές θεραπείες: Τα νήματα PDO στο σώμα μπορούν να συνδυαστούν άριστα με Liposonix, το No1 laser στις ΗΠΑ λιποαναρρόφησης χωρίς χειρουργείο μέσα σε μία ώρα αλλά και με συνεδρίες ενέσιμης μεσοθεραπείας κυρίως για την βελτίωση, εξομάλυνση της κυτταρίτιδας. Τα νήματα PDO, μπορούν να εφαρμοστούν και μετά τις ενδεδειγμένες θεραπείες Aqualyx, της αναίμακτης ενέσιμης λιπόλυσης. Οι περισσότερες θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν 15 μέρες μετά την τοποθέτηση των νημάτων.