Μεσοθεραπεία σώματος

H κυτταρίτιδα είναι μία πάθηση του λιπώδους ιστού που εξωτερικά στο δέρμα δίνει την όψη του “φλοιού πορτοκαλιού”. Εμφανίζεται και σε λεπτά και σε παχύσαρκα άτομα. Η ιατρική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί να γίνει με την ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Τι είναι;
 

Πρόκειται για ενέσιμες εγχύσεις στην πάσχουσα περιοχή στο βάθος του χορίου στη μέση στοιβάδα του δέρματος εξ ου και η ονομασία της θεραπείας. Εφαρμόζεται  με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) , ώστε τα τσιμπήματα να είναι ανώδυνα και αφού στην περιοχή που πρόκειται να γίνει η θεραπεία έχουμε εφαρμόσει αναισθητική κρέμα, η γιατρός εγχέει ένα κοκτέιλ φυτικών φαρμακευτικών ουσιών (καφεΐνη, προκαϊνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφοτυδιλχολίνη κ.λ.π) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Ανάλογα με τον βαθμό της κυτταρίτιδας και την έκτασή της είναι και ο αριθμός των συνεδριών καθώς και τα μεσοδιαστήματα. Οι 4-8 συνεδρίες είναι αρκετές για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ούτε παρενέργειες!

Συνδυάζεται ανάλογα και με το βαθμό της κυτταρίτιδας με carboxytherapy.

Μάθετε για την προσφορά της μεσοθεραπείας σώματος, εδώ.