Κρυολιπόλυση

Η Κρυολιπόλυση είναι η αναίμακτη λιποαναρρόφηση από περιοχές του σώματος όπως το στομάχι, οι γοφοί, το εσωτερικό και το εξωτερικό των μηρών.

Τι είναι;

Η Κρυολιπόλυση εκμεταλλεύεται την αποδεδειγμένη, βάσει μελετών, αυξημένη ευαισθησία των λιποκυττάρων στο ελεγχόμενο ψύχος! Πρόκειται ουσιαστικά για αναίμακτη λιποαναρρόφηση από περιοχές του σώματος όπως το στομάχι, οι γοφοί, το εσωτερικό και το εξωτερικό των μηρών (ψωμάκια).

Ανάμεσα στις τεχνολογίες που μάχονται κατά του τοπικού πάχους, η δημοφιλέστερη είναι η κρυολιπόλυση κατά την οποία εφαρμόζεται ελεγχόμενο ψύχος, μέσω ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, σε περιοχές τοπικού πάχους. Η κρυολιπόλυση βασίζεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα σε χαμηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ιστούς τους δέρματος. Έτσι, χωρίς να επηρεάζονται οι περιβάλλοντες ιστοί, τα λιποκύτταρα ψύχονται και οδηγούνται σε μια διαδικασία απόπτωσης. Μετά τη θεραπεία, τα κύτταρα σε απόπτωση απορροφούνται μέσα από διαδικασίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος και αποβάλλονται μέσω φυσικών, μεταβολικών διεργασιών του σώματος. Ο συνολικός αριθμός λιποκυττάρων στην περιοχή μειώνεται, το στρώμα λίπους συρρικνώνεται με αποτέλεσμα το σχήμα του σώματος στην συγκεκριμένη περιοχή να βελτιώνεται σημαντικά.

Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες όπως λέιζερ, ραδιοσυχνότητες και υπέρηχο, η κρυολιπόλυση φαίνεται να σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας και ικανοποίησης. O αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη διαδικασία της κρυολιπόλυσης το 2010 και από τότε υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο θεραπείες με υψηλά ποσοστά ικανοποίησης!