Κοιλιοπλαστική

Γνωστή και ως πλαστική κοιλιάς (Tummy Tuck), η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν ένα αισθητικό πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς που θέλουν να το διορθώσουν, αποκτώντας και πάλι την επίπεδη κοιλιά που επιθυμούν!

Τι είναι;

Η ηλικία, η απώλεια βάρους ή οι έντονες αυξομειώσεις βάρους, η εγκυμοσύνη προκαλούν χαλαρά κοιλιακά τοιχώματα, τοπικό πάχος και ενοχλητικές ραγάδες.

Η κοιλιοπλαστική πρόκειται ουσιαστικά για μία επέμβαση λιπεκτομής, η οποία έχει ως σκοπό να διορθώσει τη χαλάρωση και την απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος της κοιλιάς με ταυτόχρονη αφαίρεση και του λίπους ενώ πραγματοποιεί και σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος.

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας συμβουλέψει για τις σύγχρονες τεχνικές της κοιλιοπλαστικής εξατομικευμένα. Κατά την κλινική σας ενημέρωση από τον ιατρό, θα καθοριστεί και το είδος της. Αν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί κλασσική κοιλιοπλαστική με τομή από την μία λαγώνια ακρολοφία έως την άλλη, mini κοιλιοπλαστική με τομή μικρή σαν της καισαρικής και για μικρό τμήμα της κοιλιακής χώρας ή κυκλοτερής κοιλιοπλαστική που ενδείκνυται κυρίως για παχύσαρκα άτομα.