Κλινική Δερματολογία

εκζεμα

ΕΚΖΕΜΑ

Το έκζεμα, ή διαφορετικά ατοπική δερματίτιδα, είναι μια αρκετά συχνή δερματολογική πάθηση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ξηρό, ερυθρό και κνησμώδες δέρμα που μπορεί να επιπλακεί με λοιμώξεις ή και σε χρόνιες καταστάσεις να εμφανίζεται πεπαχυσμένο. Συχνά συνδυάζεται με επιπεφυκίτιδα και άσθμα, αποτελώντας την χαρακτηριστική τριάδα της ατοπίας.

Το έκζεμα έχει κληρονομική προδιάθεση. Μπορεί να εμφανιστεί από την βρεφική ηλικία και σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, μέχρι και την ενήλικη ζωή. Βέβαια, μέχρι και την παιδική ηλικία η εμφάνισή του είναι πιο έντονη και δικαιολογείται από το ότι δεν έχει ωριμάσει πλήρως το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Η θεραπεία του έχει σαν στόχο τη διατήρησή του σε ύφεση και περιλαμβάνει την πρόληψη και αντιμετώπιση. Η εντατική ενυδάτωση και αποφυγή των κοινών αλλεργιογόνων, όπως είναι η οικιακή σκόνη, τα λούτρινα παιχνίδια, αποτελούν την πρόληψη. Η αντιμετώπιση εφαρμόζεται όταν υπάρχουν κλινικά σημεία εκζέματος και περιλαμβάνουν τα ανωτέρω σε συνδυασμό με χρήση τοπικών σκευασμάτων κορτιζόνης στην πάσχουσα περιοχή παράλληλα με λήψη αντισταμινικών. Όταν παρέλθει η οξεία φάση της ατοπικής δερματίτιδας μπορεί η κατάσταση να διατηρηθεί σε ύφεση με την χρήση επίσης τοπικών σκευασμάτων αναστολέων της καλσινευρίνης και ενυδατικών κρεμών.

Παρά το γεγονός ότι το έκζεμα δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται επιμελώς η θεραπεία μιας και με την λύση συνεχείας του δέρματος στην πάσχουσα περιοχή δημιουργείται πύλη εισόδου για πολλά κοινά μικρόβια, όπως είναι ο σταφυλόκοκκος και ο απλός έρπης.

Κλείστε ραντεβού για μια δωρεάν κλινική εξέταση από την Δρ. Αλμπανοπούλου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι προκαλεί το έκζεμα;

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό που προκαλεί την ατοπική δερματίτιδα, την πιο κοινή μορφή εκζέματος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κύριοι λόγοι είναι γενετικοί & περιβαλλοντικοί . Μια δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να εμπλέκεται, δημιουργώντας φλεγμονή στο δέρμα, ακόμη και όταν δεν υπάρχει καμία μόλυνση για την εμφάνισή της.

Οι συναισθηματικές διαταραχές προκαλούν έκζεμα;

Οι συναισθηματικές διαταραχές δεν προκαλούν έκζεμα αλλά το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Πώς φροντίζουμε την ξηρή επιδερμίδα με έκζεμα;

Ακόμα και όταν το έκζεμα υποχωρεί, το ξηρό δέρμα παραμένει. Ενυδατώνουμε το δέρμα με ημερήσια λουτρά με ζεστό νερό. Στεγνώνουμε το δέρμα “ταμποναριστά” & απλώνουμε αμέσως πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας (κρέμα όχι lotion). Εφαρμόζουμε moisturizers όλη την ημέρα και χρησιμοποιούμε μόνο ήπια σαπούνια ή καθαριστικά. Ψάξτε για fragrance-free προϊόντα για να βοηθήσετε να αποτραπεί οποιαδήποτε αντίδραση. Και θυμηθείτε: «άοσμο»/”unscented” δεν σημαίνει χωρίς άρωμα μα είναι εκείνο το προϊόν που περιέχει ένα άλλο συστατικό για να καλυφθεί το άρωμα. Η Δρ Αλμπανοπούλου θα σας συστήσει επακριβώς τι θα ήταν το βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε για την φροντίδα της επιδερμίδας σας.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

κλινικη
δερματολογια

Η κλινική δερματολογία είναι ένας κλάδος της σύγχρονης δερματολογίας, με πεδίο ενασχόλησης τις δερματολογικές παθήσεις.

παιδικη
δερματολογια

Η παιδική δερματολογία αφορά άτομα μέχρι 14 ετών. Το παιδικό, όπως και το εφηβικό δέρμα είναι ευαίσθητο και χρήζει διαφορετικής μεταχείρισης.

αφροδισια
νοσηματα

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), αλλιώς αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής.

΄Έχετε απορίες; Ρωτήστε την Ιατρική μας ομάδα. 
BEAUTY IS NOT A SECRET

Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD, είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.
Η κλινική μας προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Υψηλάντου 49-51, Κολωνάκι, 11521

Email: skinmedicals@gmail.com

Τηλέφωνο: +30 2107210636

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

© Copyright 2022 The Vibes
Paste your AdWords Remarketing code here