Κλινική Δερματολογία

αυτοανοσα νοσηματα

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Τα ρευματολογικά ή αυτοάνοσα νοσήματα είναι νοσήματα που αφορούν τον συνδετικό ιστό του σώματος. Χαρακτηρίζονται ως αυτοάνοσα γιατί οφείλονται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε υγιή όργανα του ίδιου του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι η φλεγμονή και δυσλειτουργία του οργάνου- στόχος.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτοάνοσα νοσήματα, που όμως αφορούν και τη δερματολογία αποτελούν ο Ερυθηματώδης Λύκος, η Ψωριασική Αρθρίτιδα, η Σκληροδερμία.
Ο Ερυθηματώδης Λύκος περιλαμβάνει 3 μορφές, και προσβάλλει το δέρμα, τις τρίχες, αλλά και όργανα της εσωτερικής παθολογίας. Χαρακτηριστικό στο νόσημα αυτό είναι η φωτοευαισθησία την οποία παρουσιάζει. Η διάγνωση γίνεται μετά από την κλινική υποψία με τη λήψη ιστοτεμαχίου δέρματος για ιστοπαθολογική εξέταση και ταυτόχρονο εργαστηριακό έλεγχο.
Η ψωριασική αρθρίτιδα αποτελεί την αρθρίτιδα που εμφανίζεται σε άτομα πάσχοντα από ψωρίαση. Δύναται η αρθρίτιδα αυτή να προηγείται της ψωρίασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αντιμετώπιση γίνεται με λήψη συστηματικής αγωγής και πάντοτε σε συνεργασία με τον ρευματολόγο.
Η σκληροδερμία είναι ένα νόσημα που επηρεάζει τις ελαστικές ίνες του δέρματος και δημιουργεί ανελαστικότητα. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά σε περιοχές του σώματος εντοπισμένες ή διάχυτες που παρουσιάζουν περιορισμό της κινητικότητας. Η σκληροδερμία όμως μπορεί να επηρεάσει και τα όργανα εσωτερικής παθολογίας, αλλά συνήθως στις διάχυτες και επίμονες μορφές της. Και σε αυτή την περίπτωση η αντιμετώπιση θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το ρευματολόγο.

Κλείστε ραντεβού για μια δωρεάν κλινική εξέταση από την Δρ. Αλμπανοπούλου.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

κλινικη
δερματολογια

Η κλινική δερματολογία είναι ένας κλάδος της σύγχρονης δερματολογίας, με πεδίο ενασχόλησης τις δερματολογικές παθήσεις.

παιδικη
δερματολογια

Η παιδική δερματολογία αφορά άτομα μέχρι 14 ετών. Το παιδικό, όπως και το εφηβικό δέρμα είναι ευαίσθητο και χρήζει διαφορετικής μεταχείρισης.

αφροδισια
νοσηματα

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), αλλιώς αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής.

΄Έχετε απορίες; Ρωτήστε την Ιατρική μας ομάδα. 
BEAUTY IS NOT A SECRET

Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD, είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.
Η κλινική μας προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Υψηλάντου 49-51, Κολωνάκι, 11521

Email: info@skinmedicalsecrets.com

Τηλέφωνο: +30 2107210636

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

© Copyright 2022 The Vibes
Paste your AdWords Remarketing code here