Κλινική Δερματολογία

ψωριαση

ΨΩΡΙΑΣΗ

Η ψωρίαση είναι μία κοινή δερματολογική πάθηση που αφορά στο 2% του γενικού πληθυσμού. Η αιτιολογία της είναι πολυπαραγοντική. Εκτός από την κληρονομική προδιάθεση με τη συμμετοχή πολλών γονιδίων, παρατηρείται και εμπλοκή εξωτερικών παραγόντων όπως τραύμα, φαρμακευτική αγωγή και λοιμώξεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σταγονοειδούς ψωρίασης μετά από στρεπτοκοκκική λοίμωξη σε νεαρούς ενήλικες και παιδιά κυρίως.

Εμφανίζεται ως ερυθηματώδεις πλάκες με λευκό παχύ λέπι σε κορμό και άκρα, κυρίως σε αγκώνες, γόνατα και μέση. Ιδιαίτερα συχνή είναι η εμφάνισή της στο τριχωτό της κεφαλής. Συχνά δύναται να συνοδεύεται από κνησμό. Επίσης η ψωρίαση προσβάλει και τα νύχια χεριών και ποδών προκαλώντας έτσι λειτουργικό και αισθητικό πρόβλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, συνιστάται η καλλιέργεια ονύχων για μύκητες ώστε να αποκλεισθεί η επιλοίμωξη από αυτούς. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η προσβολή των ονύχων μπορεί να συνυπάρχει με αρθρίτιδα, γνωστή ως ψωριασική αρθρίτιδα.

Η πάθηση αυτή δεν εξαλείφεται, αλλά διατηρείται σε ύφεση με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, τοπική ή συστηματική ανάλογα με την κλινική εικόνα, αλλά και την αποφυγή αύξησης του σωματικού βάρους, χρήσης αλκοόλ και καπνού.

Παράγοντες που επιδεινώνουν την ψωρίαση αποτελούν το άγχος, το τραύμα όπως π.χ. το ηλιακό έγκαυμα ή η τριβή από στενά ρούχα. Αντιθέτως, η συνεχής χρήση ενυδατικών προϊόντων και η συνετή ηλιοέκθεση συντελούν στη βελτίωση της εικόνας της ψωρίασης.

Κλείστε ραντεβού για μια δωρεάν κλινική εξέταση από την Δρ. Αλμπανοπούλου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι μεταδοτική η ψωρίαση;

Η ψώρα είναι μεταδοτική κι όχι η ψωρίαση.

Πονάει;

Είναι μια παρασιτική δερματοπάθεια, με χαρακτηριστικό τον επίμονο και έντονο κνησμό που οφείλεται στο άκαρι της ψώρας. Μεταδίδεται με τη στενή επαφή του δέρματος και πιο σπάνια με τη χρήση κοινών κλινοσκεπασμάτων.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

κλινικη
δερματολογια

Η κλινική δερματολογία είναι ένας κλάδος της σύγχρονης δερματολογίας, με πεδίο ενασχόλησης τις δερματολογικές παθήσεις.

παιδικη
δερματολογια

Η παιδική δερματολογία αφορά άτομα μέχρι 14 ετών. Το παιδικό, όπως και το εφηβικό δέρμα είναι ευαίσθητο και χρήζει διαφορετικής μεταχείρισης.

αφροδισια
νοσηματα

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), αλλιώς αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής.

΄Έχετε απορίες; Ρωτήστε την Ιατρική μας ομάδα. 
BEAUTY IS NOT A SECRET

Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD, είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.
Η κλινική μας προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Υψηλάντου 49-51, Κολωνάκι, 11521

Email: info@skinmedicalsecrets.com

Τηλέφωνο: +30 2107210636

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

© Copyright 2022 The Vibes
Paste your AdWords Remarketing code here