Κλινική Δερματολογία

ουλεσ & χηλοειδη

ΟΥΛΕΣ & ΧΗΛΟΕΙΔΗ

Οι ουλές είναι ορατά σημάδια που μένουν στο δέρμα μετά από έναν τραυματισμό (έγκαυμα, χημικό, μηχανικό), καθώς ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί επούλωσης από τον οργανισμό, για τη διατήρηση της δομικής και λειτουργικής ακεραιότητας του ιστού που έχει υποστεί βλάβη.

Η ατελής επούλωση μπορεί να οδηγήσει σε ουλές που δημιουργούν παραμόρφωση αφήνοντας ένα άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι ουλές διακρίνονται σε υπερτροφικές, ατροφικές, χηλοειδή, μετεγχειρητικές, μετεγκαυματικές και ρικνωτικές, ενώ ειδική κατηγορία αποτελούν οι ουλές ακμής. Οι Ουλές Ακμής προκύπτουν ως αποτέλεσμα της μη φυσιολογικής επούλωσης του ακνεϊκού δέρματος και οφείλονται τόσο σε κληρονομικούς παράγοντες, όσο και στη μη δραστική και έγκαιρη Θεραπεία Ακμής. Ατροφικές ουλές είναι ουλές που εμφανίζουν ατροφικό, λεπτό δέρμα στο σημείο της ουλής. Υπερτροφικές ουλές είναι ουλές δύσμορφες με μεγάλο μέγεθος που δεν υπερβαίνει όμως τα όρια της αρχικής βλάβης. Τα χηλοειδή έχουν εμφανώς μεγαλύτερο μέγεθος, παρουσιάζουν δυσμορφία και εκτείνονται πέρα από τα όρια της αρχικής βλάβης.

Χηλοειδή | Αίτια εμφάνισης

Τα χηλοειδή πολλές φορές σχηματίζονται και μετά από κάκωση του δέρματος όπως έγκαυμα, χειρουργική επέμβαση και εμβολιασμός ή μετά από δερματοστιξία (τατουάζ). Έχουν συχνότερες περιοχές εμφάνισης την πλάτη, το θώρακα και το λαιμό, καθώς επίσης και το πηγούνι και τα λοβία των αυτιών. Συνήθως, τα αίτια εμφάνισης των χηλοειδών είναι κληρονομικά ή οφείλονται σε ενδοκρινικούς παράγοντες.

Η αντιμετώπιση των ουλών & χηλοειδών είναι μια μακροχρόνια και απαιτητική διαδικασία. Η αποτελεσματικότητα της κάθε θεραπείας μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ενώ συχνά απαιτείται τακτική επανάληψη των συνεδριών για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Κλείστε ραντεβού για μια δωρεάν κλινική εξέταση από την Δρ. Αλμπανοπούλου.

H θεραπευτική προσέγγιση που θα ακολουθηθεί επιλέγεται ανάλογα με το είδος των ουλών και μετά από κλινική αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης από την δερματολόγο. Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται για την επιτυχή αντιμετώπιση των ουλών & χηλοειδών είναι οι ακόλουθες:

Fraxel Restore DUAL

Με τη χρήση του Fraxel Restore Dual γίνεται επιλεκτική σάρωση της επιφάνειας του δέρματος που θέλουμε να διορθώσουμε και διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, βελτιώνοντας αισθητά την υφή και το χρώμα των ουλών. Η αντιμετώπιση ουλών ακμής με τη μέθοδο αυτή οδηγεί σε ανάπλαση του δέρματος χωρίς το ενοχλητικό «ξεφλούδισμα» και η επούλωση είναι γρήγορη και ανώδυνη.

Το Fraxel βοηθά τόσο στις ουλές ακμής όσο και σε ουλές άλλης αιτιολογίας.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της βλάβης. Συνήθως απαιτούνται 5-6 συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 20 περίπου ημερών. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι περίπου 30 λεπτά.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η κορυφαία θεραπεία για τη θεραπεία των ουλών. Σε συνδυασμό με το Fraxel, ενισχύεται η ανάπλαση της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Χημικό Peeling

Απολέπιση των επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας με στόχο την επιπέδωση των υπερτροφικών ορίων της ουλής και τη βελτίωση του χρώματός της. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και των σημαδιών ακμής. Η θεραπεία με Χημικό Peeling είναι αρκετά διαδεδομένη, αλλά υστερεί σε σχέση με άλλες θεραπείες, διότι συνεπάγεται απολέπιση της επιδερμίδας για λίγες ημέρες.

Δερμοαπόξεση με διαμάντια

Στοχεύει στην απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, λειαίνοντας την υφή και μειώνοντας το βάθος των ουλών. Τα σημάδια βελτιώνονται σταδιακά έπειτα από επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Fillers υαλουρονικού οξέος

Χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση ατροφικών ουλών. Tα fillers είναι ιδανικά καθώς γεμίζουν και ανασηκώνουν τον πυθμένα της ουλής κάνοντάς την λιγότερο ορατή.

Κρυοθεραπεία

Η χρήση του υγρού αζώτου σε θερμοκρασίες που προκαλούν κυτταρική ανοξία οδηγεί στην καταστροφή των κυττάρων και τελικά στην αποδόμηση του υπερτροφικού ιστού της ουλής. Η Κρυοθεραπεία έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή, έως 80%, και αποτελεί έναν ασφαλή και γρήγορο τρόπο καταπολέμησης των ουλών και των χηλοειδών.

Ενδοβλαβική έγχυση διαλυμάτων στεροειδών & άλλων ουσιών

Τα ενέσιμα στεροειδή ενίονται στην περιοχή της ουλής και μειώνουν το σχηματισμό των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς περιορίζουν την έκλυση φλεγμονώδους αντίδρασης. Εκτός των στεροειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αντιμιτωτικά φάρμακα. Οι εγχύσεις γίνονται μια φορά το μήνα και αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, μειώνοντας το μέγεθος της ουλής. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή ακμής ή άλλης αιτιολογίας.

Εφαρμογή τοπικών στεροειδών σε συνδυασμό με τοπική περίδεση

Προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα έντονου κνησμού και το αίσθημα τάσης στις περιοχές ήπιων υπερτροφικών ουλών και μικρών χηλοειδών.

Τοπική εφαρμογή τζελ ή φύλλων σιλικόνης σε συνδυασμό με τοπική περίδεση

Συνήθως αποφεύγεται, καθώς το νέο τραύμα από την χειρουργική αφαίρεση μπορεί να οδηγήσει εκ νέου σε χηλοειδές ίσως και μεγαλύτερου μεγέθους. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις απαιτείται μερική αφαίρεση, ώστε να μειωθεί ο όγκος και να είναι πιο εύκολη στη συνέχεια η εφαρμογή μιας από τις ανωτέρω θεραπείες.

Χειρουργική αφαίρεση χηλοειδούς

Οι μέθοδοι αυτές ασκούν πίεση σε υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή μειώνοντας το μέγεθός τους.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

κλινικη
δερματολογια

Η κλινική δερματολογία είναι ένας κλάδος της σύγχρονης δερματολογίας, με πεδίο ενασχόλησης τις δερματολογικές παθήσεις.

παιδικη
δερματολογια

Η παιδική δερματολογία αφορά άτομα μέχρι 14 ετών. Το παιδικό, όπως και το εφηβικό δέρμα είναι ευαίσθητο και χρήζει διαφορετικής μεταχείρισης.

αφροδισια
νοσηματα

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), αλλιώς αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής.

΄Έχετε απορίες; Ρωτήστε την Ιατρική μας ομάδα. 
BEAUTY IS NOT A SECRET

Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD, είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.
Η κλινική μας προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Υψηλάντου 49-51, Κολωνάκι, 11521

Email: skinmedicals@gmail.com

Τηλέφωνο: +30 2107210636

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

© Copyright 2022 The Vibes
Paste your AdWords Remarketing code here