Βοτουλονική τοξίνη

Πρόκειται για την δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης ανδρών και γυναικών. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του μετώπου, του μεσοφρυδίου και της περιοχής γύρω από τα μάτια, το γνωστό «πόδι της χήνας». Άλλες περιοχές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι ο λαιμός και το άνω χείλος για τις ρυτίδες του καπνιστή.

Τι είναι;

Αυτό το μήνα Θεραπεία botox μαζί με μεσοθεραπεία προσώπου 250€ (από 450€)

Η βοτουλινική τοξίνη είναι ένα επεξεργασμένο πρωτεϊνικό σύμπλοκο το οποίο εγχύνεται στην υπό θεραπεία περιοχή. Δρα στον μυ αναστέλλοντας την μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και έτσι ο μυς αδρανοποιείται και σταματά να συσπάται έντονα.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά. Επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες ανάλογα με το κλινικό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Περί το τέλος του ανωτέρω διαστήματος η δραστηριότητα των μυών επανέρχεται στην προ θεραπείας κατάσταση. Η υφή όμως του δέρματος αντανακλά το διάστημα “ξεκούρασης” από τις καθημερινές μυϊκές συσπάσεις!

Η θεραπεία θα πρέπει να αναβάλλεται σε περίπτωση λοιμώξεων (έρπης, ,μολυσματικό κηρίο), εγκυμοσύνης και να μην εφαρμόζεται σε νευρολογικές παθήσεις που υποδεικνύουν οι συνάδελφοι νευρολόγοι.

Η βοτουλονική τοξίνη είναι απόλυτα ασφαλές, με σπάνιες και μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφρά ζάλη, πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που κι αυτές είναι αναστρέψιμες. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό. Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας που βρίσκονται σε περίοδο της ζωής τους όπου αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης.

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα την θεραπεία με βοτουλονική τοξίνη δεν είναι συγκεκριμένη, εξαρτάται από την ίδια και τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου της. Συνήθως ξεκινά μια τέτοια εφαρμογή στην ηλικία των 30-35 ετών. Άλλωστε αυτή είναι η ηλικία που τις περισσότερες φορές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο.

Μια γυναίκα γύρω στα 30 μπορεί να πραγματοποιήσει προληπτικά την εφαρμογή με βοτουλονική τοξίνη, προλαμβάνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την εμφάνιση πιο έντονων ρυτίδων στο μέλλον. Στις γυναίκες νεαρής ηλικίας συνιστάται να αποφεύγονται οι υπερβολές και να τοποθετείται μικρή ποσότητα του ενέσιμου υλικού, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Αυτό, είναι το λεγόμενο Early Botox! Επίσης στις ηλικίες των 25-30, η βοτουλονική τοξίνη μπορεί να εφαρμοστεί για να βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα μάτια, ‘ανοίγοντας’ το βλέμμα και βοηθώντας στην ανόρθωση της γωνίας του ματιού.

Οι θεραπείες αισθητικής ιατρικής, όπως είναι τα ενέσιμα, δεν είναι απαγορευτικές για άτομα νεαρής ηλικίας, αυτό που χρειάζεται είναι ιδιαίτερη προσοχή από τον ιατρό, στην εφαρμογή του υλικού, να τοποθετεί δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται. Έτσι το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι φυσικό και να μην είναι εύκολα αντιληπτό ότι έχει πραγματοποιηθεί κάποια παρέμβαση, καθώς και να μην διαταράσσονται τα χαρακτηριστικά και η αρμονία του προσώπου.

Είναι εξίσου πολύ σημαντικό ο γιατρός να προσπαθεί να προσφέρει το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Το καλό αποτέλεσμα είναι εκείνο στο οποίο δύσκολα μπορεί να καταλάβει ένας τρίτος!