Συνεργάτες

Η ΒΙΚΥ ΑΤΣΑΛΗ-ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1968. Ολοκλήρωσε το λύκειο το 1987, και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησε σπουδές ιατρικής τελειώνοντας με επιτυχία το 1995. Το 1997 και ως το 1998 άσκησε υπηρεσία υπαίθρου στο Βέλο Κορινθίας. Το 1998 ξεκίνησε ειδικότητα παθολογίας στο νοσοκομείο Π.Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ και το 1999 αλλάζει, ξεκινώντας ειδικότητα ακτινολογίας στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Συνέχισε την ειδικότητα στα νοσοκομεία Π.Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ, στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ειδικευόμενη στην επεμβατική ακτινολογία, στο πανεπιστήμιο του Αρεταίειου νοσοκομείου ως ειδικευόμενη της Μαγνητικής τομογραφίας και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας εκπαιδευόμενη στην σαλπιγγογραφία.

Το 2006 κατέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της ακτινοδιάγνωσης.

Στις αρχές του 2007 ξεκίνησε συνεργασία ως επιμελήτρια στο τμήμα των τρίπλεξ των αγγείων στο ΟΑΠ-ΔΕΗ. Από τον Φεβρουάριο του 2010 και ως τον Ιούνιο του 2016 ήταν επιμελήτρια ιατρός στο ακτινολογικό τμήμα και τμήμα υπερήχων στο Ιασώ Παίδων. Από τον Νοεμβρίου του 2010 ξεκίνησε το Ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του Περιστερίου, όπου ασχολείται με υπερηχογραφήματα παίδων και ενηλίκων. Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα υπερήχων του ΓΝΑ 251 όπου εκτελεί και εκπαιδεύεται στις νεότερες τεχνικές υπερηχογραφημάτων, όπως ελαστογραφία και σκιαγραφικά μέσα στους υπερήχους. Τον Δεκέμβριο του 2018 απέκτησε το δεύτερο ιατρείο ειδικών υπέρηχων στη πόλη του Καματερού.

Η ιατρός είναι τακτικό μέλος ελληνικών, ευρωπαϊκών καθώς και αμερικάνικων επιστημονικών εταιρειών και περιοδικών. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο αφού η εξειδίκευση στην παιδοακτινολογία απαιτεί συνεχή επιστημονική εκπαίδευση. Η ιατρός εκτός από την άσκηση του επαγγέλματος, ασχολείται με τον αθλητισμό, τον χορό και την μαγειρική, αφού είναι έγγαμη και μητέρα τριών αγοριών.Είναι παντρεμένη με τον επεμβατικό καρδιολόγο Παύλο Στουγιάννο, ο οποίος είναι επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο Ελπίς στην Αθήνα.
Πέγκυ Μουζάκη NLP Life Coach

Ξεκίνησα  την σταδιοδρομία μου στον τραπεζικό τομέα, τον οποίο και υπηρέτησα επί 23 συναπτά έτη, με πολλά  σεμινάρια πάνω στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση  καθώς και  στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Με ακλόνητη πεποίθηση ότι ο παράγοντας «άνθρωπος» είναι αυτός που δίνει πνοή σε ένα έργο, παράγει ιδέες και καινοτομεί, άρχισα την εμβάθυνσή μου σε τομείς ψυχικής υγείας και αυτοβελτίωσης.

Με πιστοποιημένα προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στην Ψυχολογία της Προσωπικότητας, στην Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία και στην Οργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική, προχώρησα στην  θεμελίωση  των επαγγελματικών μου γνώσεων πάνω στην Συμβουλευτική και απέκτησα το Diploma in Evidence-Based Coaching,  πιστοποιημένο πρόγραμμα Life Coaching από το Athens Coaching Institute ,το European Mentoring & Coaching Council (EMCC) και το Association for Coaching (AC).

Στην συνέχεια προχώρησα τις σπουδές μου στο σύστημα του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (Nlp) στην nlpgreece® και είμαι πιστοποιημένη Nlp Master Practitioner και NLP Global  Trainer από το NLP University Santa Cruz of California.

Εφαρμόζοντας τις γνώσεις που απέκτησα από τις σπουδές μου και αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία μου σε corporate περιβάλλον, ασχολούμαι αποκλειστικά με το κομμάτι της αυτογνωσίας και  της ανάπτυξης της δυναμικής του κάθε ατόμου ξεχωριστά και της ομάδας, με εργαλεία και τεχνικές που οδηγούν στην προσωπική και συλλογική  αποτελεσματικότητα.

Παρέχω  ατομικές συνεδρίες (Διαδικτυακά και Live) , ομαδικά σεμινάρια, Coaching σε στελέχη επιχειρήσεων και διδάσκω στην Nlpgreece®.

Είμαι μέλος του συλλόγου Hellenic Coaching Association (HCA/EMCC), του συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching και Mentoring Ελλάδος HCCMA & της NLP International Community.

Αρθρογραφώ σταθερά στο business woman magazine για την γυναίκα επιχειρηματία.
ofthalmiatros

Η Βασιλική Ντρισμπιώτη αποφοίτησε από την  Ιατρική Σχολή του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  με Άριστα.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Μόναχο  της Γερμανίας, όπου εκπαιδεύτηκε εξειδικευμένα στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής (laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού) και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της ειδικότητας, έδωσε τις πανευρωπαϊκές εξετάσεις και απέκτησε με άριστα τον Ευρωπαικό τίτλο Οφθαλμολογίας FEBO.

Εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην μικροχειρουργική του καταρράκτη και στην Οφθαλμοπλαστική  χειρουργική σε διακεκριμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασίλειου και συγκεκριμένα  το Royal Free του Λονδίνου, το Manchester Royal Eye και το Nottingham University Hospital.

Εργάστηκε ως επιμελήτρια στο κέντρο χειρουργικής καταρράκτη του Manchester Royal Eye  και στο Darlington Memorial hospital  ως εξειδικευμένος χειρουργός βλεφάρων και δακρυικής συσκευής. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016 και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Τρίπολη.

Χειρουργεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Είναι μέλος της Βασιλικού κολεγίου της Οφθαλμολογίας (RCOphth)  του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αμερικανικής Ακαδημίας της Οφθαλμολογίας (AAO), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Kαταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και της Bρετανικής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (ΒΟPSS).

     
Ο Αριστοτέλης Κούρτης είναι Ορθοπεδικός χειρουργός και εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Επίσης είναι Λέκτορας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Εξειδικεύεται στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος. Εχει σημαντική εμπειρία στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος την οποία απέκτησε κυρίως ύστερα από τετραετή μετεκπαίδευση στο εξωτερικό,Emory University,Atlanta Georgia, USA, Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford & Avon Orthopaedic Centre Bristol, UK. Η τετραετής αυτή εξειδίκευση σε κορυφαία κέντρα του εξωτερικού είχαν ως αποτέλεσμα απόκτησης πολύ μεγάλης εμπειρίας με εκτέλεση άνω των 1000 χειρουργείων ως χειρουργός, συμμετοχή ως πρώτος βοηθός σε πάνω απο 4000 επεμβάσεις, καθώς επίσης εκπαιδευτής σε ειδικευόμενους του Ηνωμενου Βασιλείου (National Joint Registry, United Kingdom).

Έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αναθεωρη της αρθροπλαστικής του ισχίου και του γόνατος λόγω περιπροθετικής λοίμωξης, περιπροθετικού κατάγματος, είτε λόγω άσηπτης χαλάρωσης των υλικών. Εξειδικεύεται επίσης στην αρθροσκόπηση του ισχίου (συρραφή/αφαίρεση επιχείλιου χόνδρου) και στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος σε νέους ασθενείς λογω συγγενών παθήσεων.

Είχε την ευκαιρία και την τιμή να μετεκπαιδευτεί και να δουλέψει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ορθοπαιδικής ( Prof. S. Karas, Prof. S. Labib, Prof. A. Blom, Prof. A. Taylor, S. Eastaugh-Wearing, J. Webb κ.α.) μαθαίνοντας πρωτοποριακές τεχνικές όσον αφορά  την αντιμετώπιση των παθήσεων του ισχίου και του γόνατος καθώς και την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των ανωτέρω αρθρώσεων. Διδάχτηκε την μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική του γόνατος απο τον εφευρέτη της μεθόδου, Καθηγητή D. Murray, Nuffield Orthopedic Centre, University of Oxford, U.K. και εκτέλεσε μεγάλο αριθμό αντίστοιχων επεμβάσεων. Όσον αφορά τις τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος εφαρμόζει τα τελευταία πρωτοκόλλα που ισχύουν διεθνώς για τις επεμβάσεις αυτές με έμφαση την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, την μονοήμερη και βραχεία νοσηλεία (fast track surgery).

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης με τιμητικά συμβολαία του Oxford University, United Kingdom (Nuffield Orthopedic Centre) και Bristol University, United Kingdom (Avon Orthopedic Centre).

Βάση των ανωτέρω εχει την δυνατότητα τακτικών μεταβάσεων στα ανωτέρω Πανεπιστήμια ώστε να χειρουργεί και να συμμετέχει στην επιστημονική δραστηριότητα των κλινικών αυτών και να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Χειρουργικής Ορθοπεδικής.

Έχει επίσης τιμηθεί με την διάκριση μέλους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιου Bristol, United Kingdom και πρόσφατα τιμήθηκε με τον τίτλο του Λέκτορα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Τέλος, ευρίσκεται στην τελική φάση της διδακτορικής του διατριβής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας ολοκληρώσει την συγγραφή πειραματικής διδακτορικής διατριβής και ευρίσκεται στο στάδιο της τελικής κρίσης.
pathologos

Η ιατρός Διαμαντίδου Βασιλική, είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (έτος αποφοίτησης 2007). Ειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Παθολογίας από το 2008 έως το 2010 στη Β΄ Παθολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, και από το 2011 έως το 2014 στη Δ΄Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟΝ”. Παράλληλα, εξειδικεύθηκε στην Παθολογία της Κύησης στη Γ΄Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” , λαμβάνοντας τον τίτλο Msc.

  Είναι επιμελήτρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, και εξωτερική συνεργάτις του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Eίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας, της European Society of Internal Medicine και της International Federation of Obstetric Medicine. Είναι εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS – AED).

  Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια με παρουσίαση εργασιών. Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Αρτηριακή Υπέρταση και τις Λοιμώξεις, το σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, καθώς και το σχολείο εκπαίδευσης στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (Advanced Cardiac Life Support).

  Το πεδίο ενασχόλησης είναι ευρύ και περιλαμβάνει τα εξής:  

  • Αντιμετώπιση λοιμώξεων της κοινότητας και νοσοκομειακών
  • Αρτηριακή Υπέρταση – Ρύθμιση – Παρακολούθηση
  • Σακχαρώδης Διαβήτης – Ρύθμιση – Παρακολούθηση
  • Παθήσεις θυρεοειδούς – Ρύθμιση – Παρακολούθηση
  • Τροφικές δυσανεξίες και συνοδοί διαταραχές πεπτικού – Έλεγχος με τις εξειδικευμένες εξετάσεις Trofoscan και Enteroscan
  • Μέτρηση επιπέδων βιταμινών
  • Έλεγχος οξειδωτικού στρες
  • Λιπομέτρηση και διατροφική καθοδήγηση
  • Παθήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κύησης – Παρακολούθηση