Συνεργάτες

Η ΒΙΚΥ ΑΤΣΑΛΗ-ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΟΥ γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1968. Ολοκλήρωσε το λύκειο το 1987, και μετά από ένα χρόνο ξεκίνησε σπουδές ιατρικής τελειώνοντας με επιτυχία το 1995. Το 1997 και ως το 1998 άσκησε υπηρεσία υπαίθρου στο Βέλο Κορινθίας. Το 1998 ξεκίνησε ειδικότητα παθολογίας στο νοσοκομείο Π.Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ και το 1999 αλλάζει, ξεκινώντας ειδικότητα ακτινολογίας στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Συνέχισε την ειδικότητα στα νοσοκομεία Π.Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ, στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ειδικευόμενη στην επεμβατική ακτινολογία, στο πανεπιστήμιο του Αρεταίειου νοσοκομείου ως ειδικευόμενη της Μαγνητικής τομογραφίας και στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας εκπαιδευόμενη στην σαλπιγγογραφία.

Το 2006 κατέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της ακτινοδιάγνωσης.

Στις αρχές του 2007 ξεκίνησε συνεργασία ως επιμελήτρια στο τμήμα των τρίπλεξ των αγγείων στο ΟΑΠ-ΔΕΗ. Από τον Φεβρουάριο του 2010 και ως τον Ιούνιο του 2016 ήταν επιμελήτρια ιατρός στο ακτινολογικό τμήμα και τμήμα υπερήχων στο Ιασώ Παίδων. Από τον Νοεμβρίου του 2010 ξεκίνησε το Ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του Περιστερίου, όπου ασχολείται με υπερηχογραφήματα παίδων και ενηλίκων. Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα υπερήχων του ΓΝΑ 251 όπου εκτελεί και εκπαιδεύεται στις νεότερες τεχνικές υπερηχογραφημάτων, όπως ελαστογραφία και σκιαγραφικά μέσα στους υπερήχους. Τον Δεκέμβριο του 2018 απέκτησε το δεύτερο ιατρείο ειδικών υπέρηχων στη πόλη του Καματερού.

Η ιατρός είναι τακτικό μέλος ελληνικών, ευρωπαϊκών καθώς και αμερικάνικων επιστημονικών εταιρειών και περιοδικών. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο αφού η εξειδίκευση στην παιδοακτινολογία απαιτεί συνεχή επιστημονική εκπαίδευση. Η ιατρός εκτός από την άσκηση του επαγγέλματος, ασχολείται με τον αθλητισμό, τον χορό και την μαγειρική, αφού είναι έγγαμη και μητέρα τριών αγοριών.Είναι παντρεμένη με τον επεμβατικό καρδιολόγο Παύλο Στουγιάννο, ο οποίος είναι επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο Ελπίς στην Αθήνα.
peggy mouzaki | sms

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο όμορφο νησί της Σάμου. Ένα νησί με πλούσια βλάστηση, μοναδικά χρώματα, αρώματα φύσης και καταγάλανα νερά. Τα παιδικά μου χρόνια μέσα σε αυτή την ομορφιά της φύσης σε συνδυασμό με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μιας μικρής επαρχίας με αυθεντικούς ανθρώπους υπήρξαν χαρούμενα και ανέμελα.

Όνειρό μου ήταν να γίνω ψυχολόγος. Η επικοινωνιακή μου ικανότητα διαφάνηκε από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου. Ατελείωτες συναντήσεις και συζητήσεις με τους συμμαθητές μου που για εκείνους ήμουν το «αυτί» που ήταν πάντα έτοιμο να ακούσει και το μυαλό που πάντα φρόντιζε να παράγει ιδέες και λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούσαν.

Η ζωή όμως με οδήγησε σε εντελώς διαφορετικό μονοπάτι αυτό της χρηματοοικονομικής και τραπεζικής καριέρας. 28 έτη με πολλά σεμινάρια πάνω στον τραπεζικό τομέα και την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Έχοντας από νωρίς  στην τραπεζική μου ζωή θέσεις ευθύνης, προσπαθούσα να λειτουργώ με ηρεμία και  κατανόηση εμψυχώνοντας και κινητοποιώντας τους ανθρώπους της εκάστοτε ομάδας μου. Ακλόνητη πεποίθησή μου υπήρξε ανέκαθεν ότι ο παράγοντας «άνθρωπος» ήταν αυτός που έδινε πνοή σε ένα έργο, η όρεξη για δημιουργία στην παραγωγή ιδεών και η επιθυμία για εξέλιξη στην ολοκλήρωση του έργου. Και ομολογώ ότι αυτή η πεποίθηση με ξεχώρισε και επηρέασε καταλυτικά την καριέρα μου.

Παράλληλα με την τραπεζική μου ζωή, η αγάπη μου για τον άνθρωπο και η εσωτερική μου ανάγκη  για προσφορά με οδήγησαν στην παρακολούθηση Ετήσιου προγράμματος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που περιελάμβανε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα με εφαρμογές σε νοσοκομεία,  με την ολοκλήρωση του οποίου  απέκτησα  το δίπλωμα  της Εθελόντριας νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού. Η ικανοποίηση και η χαρά που εισέπραττα καθημερινά από τους ανθρώπους που φρόντιζα για τη νοσηλεία τους υπήρξε αξία ανεκτίμητη.

Πριν πέντε χρόνια θέλησα να βάλω  τελεία στην λαμπρή μου τραπεζική καριέρα, έκανα την μεγάλη στροφή στη ζωή μου και αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρο μου. Δεν έχασε ποτέ την δύναμη του στο μυαλό μου, διάβασα άπειρα βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας όλα αυτά τα χρόνια και ένιωσα ότι ήρθε η ώρα  να βάλω τα θεμέλια για την υλοποίηση του.

Στα 44 μου έτη αποχώρησα λοιπόν από τον τραπεζικό χώρο κρατώντας όλες τις πολύτιμες εμπειρίες που μου χάρισε και άρχισα το νέο μου ταξίδι στην ψυχολογία. Ξεκινώντας με τα online προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσα 2 Courses ψυχολογίας, Ψυχολογία Προσωπικότητας και Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία. Στην πορεία εμφανίστηκε το Life Coaching στη ζωή μου που σε συνδυασμό με την έντονη εσωτερική μου αναζήτηση για αρμονία και ισορροπία προχώρησα στην απόκτηση του Certificate βιώνοντας η ίδια την αλλαγή στον τρόπο σκέψης, δράσης και κατ’ επέκταση όλης της καθημερινότητας και ποιότητας ζωής.

Επόμενος στόχος μου ήταν  να μεταφέρω (υπενθυμίσω….) στους ανθρώπους την επιλογή που έχουν για μια ζωή ποιοτική και λιγότερο αγχωτική και την σημασία που έχει να ζουν σεβόμενοι  τις δικές τους προσωπικές αρχές και αξίες. Την επιλογή για μια ζωή με προτεραιότητες, όνειρα, όραμα και στόχους που μέσα από την κινητοποίηση και υλοποίηση τους μπορούν να οδηγηθούν στην δική τους μοναδική αυτοπραγμάτωση.

Προκειμένου να μπει η επαγγελματική βάση ολοκλήρωσα στο Athens Coaching Institute το πρόγραμμα Evidence-Based Coaching πιστοποιημένο από το European Mentoring & Coaching Council (EMCC) και το Association for Coaching (AC).

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό  στο NLPinGreece  με  πιστοποιημένο πρόγραμμα NLP Practitioner από το NLP University Santa Cruz of California.

Και επειδή η γνώση δεν είναι ποτέ αρκετή.. συνεχίζω την εξειδικευμένη πλέον εκπαίδευση μου  παρακολουθώντας πιστοποιημένα σεμινάρια και trainings στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λατρεύω το διάβασμα και αφιερώνω κάθε μέρα 1 ώρα σε μελέτη κάποιου βιβλίου ενδιαφέροντος μου, γυμνάζομαι επιμελώς καθότι πιστεύω ότι η φυσική κατάσταση επηρεάζει σημαντικά την συναισθηματική και διανοητική κατάσταση μας και αφιερώνω ποιοτικό χρόνο στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Λατρεύω τα ταξίδια και την δυνατότητα διεύρυνσης του πνεύματος που προσφέρουν.

ofthalmiatros

Η Βασιλική Ντρισμπιώτη αποφοίτησε από την  Ιατρική Σχολή του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  με Άριστα.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στο Μόναχο  της Γερμανίας, όπου εκπαιδεύτηκε εξειδικευμένα στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής (laser μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού) και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της ειδικότητας, έδωσε τις πανευρωπαϊκές εξετάσεις και απέκτησε με άριστα τον Ευρωπαικό τίτλο Οφθαλμολογίας FEBO.

Εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην μικροχειρουργική του καταρράκτη και στην Οφθαλμοπλαστική  χειρουργική σε διακεκριμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασίλειου και συγκεκριμένα  το Royal Free του Λονδίνου, το Manchester Royal Eye και το Nottingham University Hospital.

Εργάστηκε ως επιμελήτρια στο κέντρο χειρουργικής καταρράκτη του Manchester Royal Eye  και στο Darlington Memorial hospital  ως εξειδικευμένος χειρουργός βλεφάρων και δακρυικής συσκευής. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016 και δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Τρίπολη.

Χειρουργεί σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Είναι μέλος της Βασιλικού κολεγίου της Οφθαλμολογίας (RCOphth)  του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αμερικανικής Ακαδημίας της Οφθαλμολογίας (AAO), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Kαταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και της Bρετανικής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (ΒΟPSS).

     
Ο Αριστοτέλης Κούρτης είναι Ορθοπεδικός χειρουργός και εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Επίσης είναι Λέκτορας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Εξειδικεύεται στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος. Εχει σημαντική εμπειρία στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος την οποία απέκτησε κυρίως ύστερα από τετραετή μετεκπαίδευση στο εξωτερικό,Emory University,Atlanta Georgia, USA, Nuffield Orthopaedic Centre, Oxford & Avon Orthopaedic Centre Bristol, UK. Η τετραετής αυτή εξειδίκευση σε κορυφαία κέντρα του εξωτερικού είχαν ως αποτέλεσμα απόκτησης πολύ μεγάλης εμπειρίας με εκτέλεση άνω των 1000 χειρουργείων ως χειρουργός, συμμετοχή ως πρώτος βοηθός σε πάνω απο 4000 επεμβάσεις, καθώς επίσης εκπαιδευτής σε ειδικευόμενους του Ηνωμενου Βασιλείου (National Joint Registry, United Kingdom).

Έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αναθεωρη της αρθροπλαστικής του ισχίου και του γόνατος λόγω περιπροθετικής λοίμωξης, περιπροθετικού κατάγματος, είτε λόγω άσηπτης χαλάρωσης των υλικών. Εξειδικεύεται επίσης στην αρθροσκόπηση του ισχίου (συρραφή/αφαίρεση επιχείλιου χόνδρου) και στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος σε νέους ασθενείς λογω συγγενών παθήσεων.

Είχε την ευκαιρία και την τιμή να μετεκπαιδευτεί και να δουλέψει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ορθοπαιδικής ( Prof. S. Karas, Prof. S. Labib, Prof. A. Blom, Prof. A. Taylor, S. Eastaugh-Wearing, J. Webb κ.α.) μαθαίνοντας πρωτοποριακές τεχνικές όσον αφορά  την αντιμετώπιση των παθήσεων του ισχίου και του γόνατος καθώς και την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική των ανωτέρω αρθρώσεων. Διδάχτηκε την μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική του γόνατος απο τον εφευρέτη της μεθόδου, Καθηγητή D. Murray, Nuffield Orthopedic Centre, University of Oxford, U.K. και εκτέλεσε μεγάλο αριθμό αντίστοιχων επεμβάσεων. Όσον αφορά τις τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος εφαρμόζει τα τελευταία πρωτοκόλλα που ισχύουν διεθνώς για τις επεμβάσεις αυτές με έμφαση την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, την μονοήμερη και βραχεία νοσηλεία (fast track surgery).

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης με τιμητικά συμβολαία του Oxford University, United Kingdom (Nuffield Orthopedic Centre) και Bristol University, United Kingdom (Avon Orthopedic Centre).

Βάση των ανωτέρω εχει την δυνατότητα τακτικών μεταβάσεων στα ανωτέρω Πανεπιστήμια ώστε να χειρουργεί και να συμμετέχει στην επιστημονική δραστηριότητα των κλινικών αυτών και να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Χειρουργικής Ορθοπεδικής.

Έχει επίσης τιμηθεί με την διάκριση μέλους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιου Bristol, United Kingdom και πρόσφατα τιμήθηκε με τον τίτλο του Λέκτορα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Τέλος, ευρίσκεται στην τελική φάση της διδακτορικής του διατριβής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας ολοκληρώσει την συγγραφή πειραματικής διδακτορικής διατριβής και ευρίσκεται στο στάδιο της τελικής κρίσης.
pathologos

Η ιατρός Διαμαντίδου Βασιλική, είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (έτος αποφοίτησης 2007). Ειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Παθολογίας από το 2008 έως το 2010 στη Β΄ Παθολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, και από το 2011 έως το 2014 στη Δ΄Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟΝ”. Παράλληλα, εξειδικεύθηκε στην Παθολογία της Κύησης στη Γ΄Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” , λαμβάνοντας τον τίτλο Msc.

  Είναι επιμελήτρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, και εξωτερική συνεργάτις του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Eίναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας, της European Society of Internal Medicine και της International Federation of Obstetric Medicine. Είναι εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS – AED).

  Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια με παρουσίαση εργασιών. Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Αρτηριακή Υπέρταση και τις Λοιμώξεις, το σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, καθώς και το σχολείο εκπαίδευσης στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (Advanced Cardiac Life Support).

  Το πεδίο ενασχόλησης είναι ευρύ και περιλαμβάνει τα εξής:  

  • Αντιμετώπιση λοιμώξεων της κοινότητας και νοσοκομειακών
  • Αρτηριακή Υπέρταση – Ρύθμιση – Παρακολούθηση
  • Σακχαρώδης Διαβήτης – Ρύθμιση – Παρακολούθηση
  • Παθήσεις θυρεοειδούς – Ρύθμιση – Παρακολούθηση
  • Τροφικές δυσανεξίες και συνοδοί διαταραχές πεπτικού – Έλεγχος με τις εξειδικευμένες εξετάσεις Trofoscan και Enteroscan
  • Μέτρηση επιπέδων βιταμινών
  • Έλεγχος οξειδωτικού στρες
  • Λιπομέτρηση και διατροφική καθοδήγηση
  • Παθήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κύησης – Παρακολούθηση