Γράφει η Αγνή Αλμπανοπούλου, MD MsD Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Το πρωταρχικό πλεονέκτημα του Skin Μedical Secrets είναι αναμφισβήτητα η επιτυχής ένωση ανθρώπων, πείρας, ηθικής και ιατρικών μηχανημάτων υψίστης τεχνολογίας.

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι και γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ζούμε στην Ελλάδα, μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, όπου έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε όλη τη διάρκεια του χρόνου τον ήλιο και τα πλεονεκτήματά του.
Πόσοι όμως γνωρίζουμε στην πραγματικότητα ποιες και πόσο σοβαρές είναι οι βλαβερές επιπτώσεις από τη χρόνια έκθεση στον ήλιο και κατά πόσο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και ανεπανόρθωτες βλάβες στην επιδερμίδα; Λίγοι γνωρίζουν ότι το 90% της όψης κουρασμένης και σπασμένης επιδερμίδας οφείλεται στη φωτογήρανση και εξίσου λίγοι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν αντηλιακό προσώπου όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο ήλιος ενεργοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D, ευνοεί τις ορμόνες της χαράς και μας φτιάχνει τη διάθεση, ταυτόχρονα, όμως, όσο λαμπερός είναι, διαθέτει και μία άλλη, «σκοτεινή» πλευρά. Κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, η έκθεση στον ήλιο, που προκαλεί εγκαύματα, φωτοευαισθησίες και αλλοιώσεις των δερματικών κυττάρων.

Η φωτογήρανση κάνει την εμφάνισή της πολύ νωρίτερα από τη φυσική γήρανση και εκδηλώνεται με απώλεια της ελαστικότητας, ξηρότητα, λεπτές γραμμές και βαθιές ρυτίδες. Η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και δείχνει
θαμπή, ξηρή και κουρασμένη, οι γραμμές έκφρασης γίνονται όλο και πιο έντονες και συχνά κάνουν την εμφάνισή τους κηλίδες, πανάδες και φακίδες. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το πότε και σε ποιο βαθμό θα εμφανιστούν τα συμπτώματα της φωτογήρανσης εξαρτάται από τη συνολική έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, πολλές γυναίκες έχουν την τάση να αποκτούν μαυρισμένο δέρμα και να το διατηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το αποτέλεσμα; Περισσότερες γυναίκες με πρόωρη γήρανση, αντιαισθητικά σημάδια στο δέρμα και αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης δερματικών αλλοιώσεων.

Η προστασία από την έκθεση στον ήλιο είναι άκρως απαραίτητη όλους τους μήνες του χρόνου. Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας πρέπει να μας γίνει όχι απλώς καθημερινή συνήθεια, αλλά αναπόσπαστη ανάγκη.

Είναι ένοχος ο ήλιος για το μελάνωμα; Τι πυροδοτεί την εμφάνισή του;

Αν καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο, εκτός από εγκαύματα, πανάδες και φωτογήρανση, κινδυνεύουμε και από καρκίνο του δέρματος. Ωστόσο, εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι εκτιθέμεθα περιστασιακά στην ηλιακή ακτινοβολία τις «απαγορευμένες» ώρες κινδυνεύουμε περισσότερο.

Αλλοι λόγοι;

Τα ηλιακά εγκαύµατα: Η ανάπτυξη ηλιακών εγκαυμάτων κατά την παιδική ηλικία πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος. Συγκεκριμένα, πάνω από 5 ηλιακά εγκαύματα πριν από την ηλικία των 15-20 ετών διπλασιάζουν την πιθανότητα αυτή. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα είναι πιο ευαίσθητα στα ηλιακά εγκαύματα, άρα χρειάζονται και μεγαλύτερη προστασία.

Η κληρονοµικότητα: Ενας από τους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου είναι η κληρονομικότητα. Αν έχουμε οικογενειακό ιστορικό μελανώματος, πρέπει να εξεταζόμαστε πολύ πιο συχνά.

Ο µεγάλος αριθµός σπίλων, άτυπων ή µη: Οσοι έχουμε πολλές ελιές, ειδικά σκουρόχρωμες, μεγάλες ή με ακανόνιστο σχήμα, πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα και να τις ελέγχουμε κάνοντας χαρτογράφηση. Πρόκειται για μία εξέταση που γίνεται στο ιατρείο και φωτογραφίζει όλες τις ελιές που έχουμε στο σώμα μας. Καταγράφει το μέγεθος, τις διαστάσεις, το σχήμα τους και την ποσότητα μελανίνης που περιέχουν. Αν η χαρτογράφηση δείξει ότι κάποια από αυτές είναι ύποπτη, τότε ο γιατρός θα αποφασίσει αν πρέπει να αφαιρεθεί ή αν χρειάζεται απλώς συστηματική παρακολούθηση.

Το ανοιχτόχρωµο δέρµα: Οσοι έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που κοκκινίζει και «καίγεται» εύκολα, πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

Skin Medical Secrets

ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, πείρας, ηθικής, ιατρικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας με εγκρίσεις από παγκόσμιους οργανισμούς και συνεχής μετεκπαίδευση.

Κυρίαρχος στόχος της δρος Αλμπανοπούλου & του Skin Medical Secrets είναι η αφοσίωση στην παροχή των πιο σύγχρονων θεραπειών, στις τελευταίες τεχνολογίες και την επιστημονική προσέγγιση, προσαρμοσμένες στην αισθητική φροντίδα με ασφαλή και ηθικό τρόπο. Η δέσμευση όλων μας στο άριστο αποτέλεσμα μαζί με την άρτια ενημέρωση του ασθενούς μας, βοηθούν στην επίτευξη της βέλτιστης υγείας του δέρματος και της εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς! Το Skin Medical Secrets προσφέρει εξατομικευμένες αισθητικές υπηρεσίες δερματολογίας αντιμετωπίζοντας και ευρύ φάσμα θεμάτων φροντίδας του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δερμοχειρουργικής, της κλινικής και της παιδιατρικής δερματολογίας.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης φροντίδας των ανθρώπων που εμπιστεύονται το Skin Medical Secrets παρέχονται επιπροσθέτως συμβουλές και εφαρμογές από εξειδικευμένους επιστήμονες συνεργάτες σε θέματα Πλαστικής Χειρουργικής, Οφθαλμολογίας, Παθολογίας, Ημιμόνιμου αισθητικού και μετεγχειρητικού μακιγιάζ (μικροχρωμάτωση), Life Coaching, Ακτινολογίας και Ορθοπεδικής.

΄Έχετε απορίες; Ρωτήστε την Ιατρική μας ομάδα. 
BEAUTY IS NOT A SECRET

Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD, είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.
Η κλινική μας προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Υψηλάντου 49-51, Κολωνάκι, 11521

Email: info@skinmedicalsecrets.com

Τηλέφωνο: +30 2107210636

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

© Copyright 2022 The Vibes
Paste your AdWords Remarketing code here