Γράφει η Αγνή Αλμπανοπούλου, MD MsD Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Μην διστάζετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με μεσοθεραπεία σώματος σαν μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με carboxytherapy.

 

Δεν είμαστε πραγματικά σίγουροι τι προκαλεί την κυτταρίτιδα.

Από τη μία, θα μπορούσαν να είναι οι ορμόνες σας .

Αν και πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται , υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της κυτταρίτιδας και τις ορμονών. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα οιστρογόνα τείνει να επιδεινώνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού , δεδομένου ότι ενθαρρύνουν το σώμα να αποθηκεύει λίπος , ιδιαίτερα στο στομάχι , τους μηρούς , τους γοφούς και τους γλουτούς. Παρά το γεγονός ότι η ορμονική αιτία δεν έχει τεκμηριωθεί οριστικά, περίπου το 85 με 90% των γυναικών που έχουν κάποιο στάδιο κυτταρίτιδας , τη στιγμή που οι άνδρες με φυσιολογικές ορμόνες δεν έχουν…

Η κυτταρίτιδα μπορεί να επιδεινωθεί επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω της μεγάλης αύξησης του σωματικού βάρους και την κατακράτηση υγρών.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που είναι γνωστή ως relaxin, η οποία θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για την μείωση της παραγωγής κολλαγόνου. Και όσο λιγότερο ελαστικό είναι το δέρμα τόσο πιο συχνά θα δούμε τα λιποκύτταρα να “πιέζουν” το δέρμα.

Κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση , λόγω των αλλαγών στην ποιότητα και την υφή του δέρματος, πολλές γυναίκες θα δουν την κυτταρίτιδα ακόμα πιο εμφανή.

Η κληρονομικότητα είναι ακόμα ένας παράγοντας της κυτταρίτιδας. Με λίγα λόγια, αν είχε η μητέρα σας κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε & εσείς.

Αλλά ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις προδιάθεσης , μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή της με τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους ,με σωστή διατροφή και τη φροντίδα του δέρματός σας από εξειδικευμένους ιατρούς.

Στο ιατρείο μας θεωρούμε πως η θεραπεία της κυτταρίτιδας στα πρώτα στάδια είναι το καλύτερο σχέδιο επίθεσης , αν θέλετε να μειώσετε την εμφάνισή της. Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα επηρεάζει την καθεμία διαφορετικά , δεν υπάρχει προκαθορισμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να προχωρήσει και να επιδεινωθεί. Μερικές γυναίκες παρατηρούν επιδείνωση της κυτταρίτιδας σε λίγους μόλις μήνες , ενώ άλλες , μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να την δουν να επιδεινώνετε .

΄Έχετε απορίες; Ρωτήστε την Ιατρική μας ομάδα. 
BEAUTY IS NOT A SECRET

Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD, είναι Δερματολόγος Αφροδισιολόγος.
Η κλινική μας προσφέρει υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση:
Υψηλάντου 49-51, Κολωνάκι, 11521

Email: skinmedicals@gmail.com

Τηλέφωνο: +30 2107210636

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00

© Copyright 2022 The Vibes
Paste your AdWords Remarketing code here