Αυξητική Στήθους

Η δημοφιλής αυξητική στήθους είναι η επέμβαση που αναδιαμορφώνει τον μαστό ως προς το σχήμα, τον όγκο και το περίγραμμά του.

Τι είναι;

Η δημοφιλής αυξητική στήθους είναι η επέμβαση που αναδιαμορφώνει τον μαστό ως προς το σχήμα, τον όγκο και το περίγραμμά του με ενθέματα σιλικόνης, αυτόλογο λίπος, υαλουρονικό οξύ βραδείας αποδεσμεύσεως ή ενθέματα φυσιολογικού ορού, επιτυγχάνοντας την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της θηλυκότητας μιας γυναίκας!

 

Οι αρνητικές συνέπειες μιας εγκυμοσύνης, η απώλεια βάρους, η φυσική γήρανση στο σχήμα του μαστού ή ακόμα και τυχόν απογοητευτικά αποτελέσματα προηγούμενης αισθητικής επέμβασης στο στήθος, καθιστούν την αυξητική στήθους μία από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις παγκοσμίως με χρονολογία έναρξης το 1960.

Για τον Πλαστικό Χειρουργό ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για μια επιτυχημένη πλαστική στήθους είναι και η άριστη ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης για αυτό και χρησιμοποιεί τις γνωστές εταιρείες ενθεμάτων Allergan και Mentor, που έχουν εγγύηση, οπότε δεν χρειάζεται να αλλαχθούν τα ενθέματα, εάν τα check-up είναι φυσιολογικά.

Σε περίπτωση που μία ασθενής επιλέξει ενθέματα φυσιολογικού ορού θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτά τα ενθέματα είναι πιο σκληρά από το gel σιλικόνης, και ένα σημαντικό ποσοστό ξεφουσκώνει, και θα πρέπει να γίνει επανεπέμβαση.

Στην πρώτη επίσκεψη θα πρέπει, χωρίς πίεση χρόνου, να συζητηθεί αναλυτικά για την κάθε περίπτωση:

  1. το μέγεθος
  2. εάν θα χρησιμοποιηθούν στρογγυλές ή ανατομικές προθέσεις σιλικόνης
  3. εάν θα τοποθετηθούν πάνω ή κάτω από το θωρακικό μυ
  4. το σημείο όπου θα γίνει η τομή

Έχει αποδειχτεί ιατρικά ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία και το θηλασμό. Φυσικά συστήνεται η προεγχειρητική εξέταση και η εξάμηνη παρακολούθηση από μαστολόγο που θα σας συστήσει και ο Πλαστικός Χειρουργός για τον προεγχειρητικό έλεγχο του στήθους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διάγνωση διαφόρων παθήσεων του μαστού μετά τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Η επέμβαση γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη και η ασθενής φεύγει από την κλινική το ίδιο απόγευμα, φορώντας ένα αθλητικό στηθόδεσμο.

Αναμφισβήτητα, η αυξητική στήθους παρέχει εξαιρετικά αισθητικά και ψυχολογικά αποτελέσματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΣ & ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΣΤΗΘΟΣ

  1. Μην δείχνετε στον Πλαστικό σας μια φωτογραφία με τους τέλειους για εσάς μαστούς. Οι παράγοντες που ορίζουν ένα στήθος ιδανικό για τον δικό σας σωματότυπο ποικίλλουν και προκύπτουν από ειδικές μετρήσεις που θα σας κάνει ο Δρ Γεωργόπουλος!
  2. Αν θέλετε φυσική όψη στο στήθος σας αποφύγετε τα στρογγυλά ενθέματα και ρωτήστε για τα ανατομικά σε σχήμα “δακρύου”!
  3. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και το στήθος δεν δείχνει πια σφριγηλό ενώ δημιουργούνται κηλίδες, ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.
  4. Ρωτήστε ακόμα και ποιες ασκήσεις γυμναστικής είναι ιδανικές για ένα τέλειο στήθος.
  5. Το σημαντικότερο όλων, ο υπέρηχος μαστού ή η μαστογραφία ούτως ώστε να προηγείστε όχι μόνο σε θέμα εμφάνισης αλλά και εσωτερικής υγείας!