Μειωτική στήθους

Η μειωτική στήθους είναι η επέμβαση με το μεγαλύτερο ποσοστό ευχαριστημένων γυναικών!

Τι είναι;

Το μεγάλο και βαρύ στήθος μπορεί να είναι ενοχλητικό, γιατί δημιουργεί πόνο στην πλάτη, τους ώμους και την μέση, αλλάζοντας την στάση του σώματος (κύφωση), παρεμβαίνοντας στις καθημερινές δραστηριότητες και στα σπορ. Επιπλέον το αυξημένο μέγεθος συνήθως συνδέεται με πτώση και η ασθενής είναι δυσαρεστημένη και με την οπτική γωνία της αισθητικής. Γι αυτό το λόγο, η μειωτική στήθους είναι η επέμβαση με το μεγαλύτερο ποσοστό ευχαριστημένων γυναικών!

 

Παρόλο που ο βασικός στόχος είναι η μείωση του στήθους και του βάρους του, το αισθητικό μέρος για να σηκωθεί η θηλή και να δημιουργηθεί ένα ωραίο σχήμα, είναι εξ ίσου σημαντικά. Η επέμβαση μπορεί να γίνει από την ηλικία των 17 ετών, αν υπάρχει σπουδαίο πρόβλημα.

Στο Skin Medical Secrets o Πλαστικός Χειρουργός  θα εκτιμήσει την υπερτροφία του στήθους, την πτώση της θηλής, την ασυμμετρία, και θα συζητήσει το μέγεθος που θα θέλει να έχει η ασθενής του. Ο ρόλος του χειρουργού είναι να μειώσει το μήκος των ουλών, χωρίς να θυσιάσει το αισθητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές μειωτικής στήθους, ανάλογα με την περίπτωση, και τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε ανεστραμμένο Τ (ή σχήμα της άγκυρας).

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 με 3 ώρες. Η ασθενής αποχωρεί από την κλινική την επόμενη μέρα, φορώντας έναν αθλητικό στηθόδεσμο. Οι ουλές είναι κόκκινες και σκληρές για τους πρώτους 2-3 μήνες. Για τον λόγο αυτό στην φάση της επούλωσης συνίσταται το Fraxel Laser και φύλλα σιλικόνης, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή επούλωση.

Υπάρχει αρκετό οίδημα τις πρώτες 5-7 ημέρες ενώ η ασθενής μπορεί να επανέλθει στην εργασία της και τις καθημερινές δραστηριότητες μετά από 5 ημέρες, και να ξεκινήσει γυμναστήριο για το πάνω μέρος του σώματος μετά από 5 εβδομάδες. Δεν είναι επώδυνο χειρουργείο παρά το γεγονός ότι έχει σχετικά μεγάλες τομές. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 3 εβδομάδες και ο στηθόδεσμος φοριέται για 6 εβδομάδες.

Επιπλοκές όπως νέκρωση και υπαισθησία της θηλής είναι σπάνιες. Δεν υπάρχει πρόβλημα με μετέπειτα εγκυμοσύνη και ο θηλασμός εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους: σε μικρές και μεσαίες περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνει θηλασμός. Η μειωτική επέμβαση, δεν έχει ρίσκο δημιουργίας καρκίνου του στήθους.