Ουλές ακμής

Οι ουλές ακμής (σημάδια ακμής)  είναι το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα της διαδικασίας επούλωσης του ακνεϊκού δέρματος και οφείλεται στην μη έγκαιρη αντιμετώπιση της ακμής.

Οι ουλές της ακμής είναι ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν την νεαρή συνήθως ηλικία. Όταν είναι πρόσφατες και άρα διατηρούν ακόμη το ερυθρό τους χρώμα η θεραπεία είναι πολύ πιο εύκολη και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Οι λύσεις της Αισθητικής δερματολογίας ανάλογα με το πρόβλημα και τον τύπο των ουλών είναι το Fraxel Restore DUAL με έγκριση από τον FDA για αυτό το πρόβλημα. Επίσης, τα peelings TCA που στοχεύουν στην αποφλοίωση της επιδερμίδας και την λείανση της όψης των ουλών ακμής.

Η δερμοαπόξεση με διαμάντια σαν μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με άλλη θεραπεία που θα συστήσει η Δρ. Αλμπανοπούλου είναι ο ιατρικός βαθύς καθαρισμός του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος με τη χρήση βιομηχανοποιημένων διαμαντιών.

Μια άλλη λύση, σε συνδυασμό με το Fraxel Restore DUAL, είναι τα fillers υαλουρονικού οξέος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην διόρθωση των ήπιων ουλών ακμής, γεμίζοντας στην ουσία το βάθος της ουλής διορθώνοντάς το άμεσα.