Ραγάδες

Οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών που δημιουργούνται στην επιδερμίδα ως αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στο δέρμα μας και έχουν συνήθως γραμμοειδή διάταξη.

Οι ραγάδες μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή να είναι ερυθρές όταν είναι πιο πρόσφατες. Εντοπίζονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, καθώς το δέρμα πάνω από τις ραγάδες είναι φυσιολογικό. Πρόκειται για ορατές αυλακώσεις λόγω διαταραχής των ελαστικών ινών του χορίου οι οποίες έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες. Αν προβείτε σε θεραπεία όσο οι ραγάδες παραμένουν ερυθρές μπορούμε να επιτύχουμε 80-100% οριστική εξαφάνιση. Η Δρ. Αλμπανοπούλου μετά την κλινική εξέταση θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς μεμονωμένη ή συνδυαστική θεραπεία.

Η Νο1 θεραπεία για την εξαφάνιση των ερυθρών ραγάδων και την αισθητή σμίκρυνση των λευκών είναι το Fraxel Restore DUAL με επίσημη έγκριση από τον FDA για τον εν λόγω σκοπό.

Το αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια PRP προκαλεί διέγερση των ινοβλαστών οι οποίοι στη συνέχεια θα παράξουν νέο κολλαγόνο και όλους τους απαραίτητους παράγοντες του κυτταρικού πλέγματος καθώς και υαλουρονικό οξύ, οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Για τις λευκές ραγάδες, άριστα αποτελέσματα προσφέρει το Carboxytherapy, η θεραπεία του διοξειδίου, του οποίου τα αποτελέσματα το καθιστούν σαν το Νο1 και ευρέως πλέον διαδεδομένο και μοναδικό μηχάνημα στην καταπολέμηση των λευκών ραγάδων από την 1η κιόλας συνεδρία.

Για την πρόληψη γενικά στην καθημερινότητά μας μπορεί να επιτευχθεί με τη συχνή χρήση τοπικών λιπαντικών ουσιών και βαζελινούχων παρασκευασμάτων και φυσικά με την διατροφή μας και ειδικά τις βιταμίνες C & E που ενισχύουν την επουλωτική ικανότητας του δέρματος.