Τριχόπτωση

Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση των μαλλιών & πώς αντιμετωπίζεται;

 

  • Ορμονικά προβλήματα και κληρονομική προδιάθεση
  • Ιατρικές θεραπείες/φάρμακα
  • Συναισθηματικό στρες
  • Μη σωστή διατροφή
  • Ασθένειες του δέρματος στην περιοχή του τριχωτού
  • Επιθετική φροντίδα μαλλιών (περμανάντ, βαφές, extensions κλπ)

Σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και αλωπεκιών στο Skin Medical Secrets, χρησιμοποιούμε την νέα θεραπεία κατά της τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma)που  αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες, καθώς αξιοποιεί τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors) των αιμοπεταλίων του αίματος και είναι αποτελεσματική τόσο ως θεραπεία τριχόπτωσης, όσο και ως θεραπεία ενίσχυσης της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Αναλυτικότερα, το PRP συνδράμει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων, δεδομένου ότι «αναγκάζει» τον οργανισμό να αντιδράσει με έντονο αλλά απολύτως φυσικό τρόπο στην υπολειτουργία τους, καθώς τροφοδοτεί την περιοχή της τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν τη διαδικασία της αναγέννησης.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πρωτόκολλο εφαρμογής της (τρόπος φυγοκέντρισης κα), από τον οργανισμό και το είδος τριχόπτωσης του ενδιαφερόμενου.

Προηγείται λήψη ιατρικού ιστορικού & κλινική εξέταση για να διαγνωσθεί ο τύπος της αλωπεκίας (ανδρογεννετική, διάχυτος, ουλωτική, γυροειδής κλπ) ώστε να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των συνεδριών !